ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les plataformes tecnològiques són una font d'aliances empresarials

Casos d'empresa   IDIADA

És molt important participar-hi des de plataformes tecnològiques, ja que et permeten definir el consorci per a la col·laboració empresarial. També és molt important el contacte amb els clients, per conèixer les necessitats, i amb els proveïdors, per identificar la tecnologia que s'hi pot aplicar.

07/11/2008

Idees Força

L’IDIADA té una amplia experiència en projectes d’R+D. Va començar amb el Quart Programa Marc i ara va pel setè, portant a terme diversos projectes a escala europea. En els projectes del Setè Programa Marc, “és molt important participar-hi des de plataformes tecnològiques, ja que et permeten definir el consorci per al futur projecte”. També és molt important el contacte directe amb els clients, per conèixer les seves necessitats, i amb els proveïdors, per identificar quina és la tecnologia més actual que s’hi pot aplicar. De tot això i de l’estudi dels competidors surt una font d’idees fonamental a l’hora de crear un consorci.

El perfil de les parts que intervenen en aquest tipus de projectes és molt divers: les universitats en la primera fase, definint les especificacions i els conceptes; els centres tecnològics, en el desenvolupament del producte, i els partenaires industrials, pel que fa a la producció.

És clau, doncs, la tasca del coordinador per a saber identificar en cadascuna d’aquestes fases quina és l’empresa o institució més idònia. També és primordial, abans de posar en marxa el projecte, deixar ben clar en l'acord de consorci com serà l’explotació dels resultats i el tractament de la propietat de les patents.