Casos d'empresa Oportunitats de negoci amb el Banc Asiàtic de Desenvolupament
De la mà de T&L Europraxis, SENER i Idom Barcelona, coneixem tres experiències d'empreses catalanes que han guanyat contractes i licitacions a diferents països d'Àsia amb el Banc Asiàtic de Desenvolupament (BAsD), en l'àmbit de les infraestructures i el medi ambient.
Idees Força
Treballar amb el BAsD és una mica diferent que fer-ho amb altres organismes internacionals. El primer que cal fer és analitzar la pròpia empresa i veure si podem oferir els serveis que requereix el Banc, així com tenir una certa experiència a l'Àsia i comptar amb un bon equip de professionals per al projecte.
Cal tenir una estratègia guanyadora i centrar-se en el sector en el qual som experts. Hem de prioritzar la nostra especialitat, acotar-nos a uns pocs països i identificar-hi els projectes que convenen a la nostra empresa. És important decidir què fer i on fer-ho.
La constància és imprescindible i treballar amb el BAsD ha de ser una constant. És important que treballem de forma continuada en projectes del Banc, per la qual cosa no podem guanyar un contracte i no tornar a participar de projectes o licitacions fins al cap de molt temps.
La gestió dels projectes és especialment difícil per a les empreses petites, que necessitaran suport extern d'algun consultor o soci local per tenir èxit. És difícil guanyar un projecte la primera o segona vegada que participem, però és important participar de forma continuada i fer-nos conèixer pels agents del BAsD.
Hi ha un llarg procés abans de treballar amb el BAsD. Primer cal donar a conèixer la nostra empresa al Banc; després el BAsD mateix escull els perfils que s'ajusten al que requerirà la licitació; i finalment trobem la licitació en sí mateixa.
Les pimes poden treballar amb el Banc com a subcontractats d'una empresa major, però en aquest cas haurem d'estar molt ben especialitzats en allò que oferim.