ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Un pla estratègic empresarial per a tothom, no només per a la direcció

Casos d'empresa   Witte y Solá

Davant la crisi, a Witte y Solá es van adonar que els calia refer el seu Pla Estratègic. Per Jordi Morell, director d'organització i de qualitat de Witte y Solá, "els darrers dos anys han estat prou difícils, no només per una baixada de l'activitat productiva sinó també per una important restricció del finançament bancari".

Per tot això, calia un enfocament absolutament renovador i aprofitar justament aquest moment de canvis per adequar-se als nous reptes i sortir reforçats davant noves oportunitats competitives.

21/04/2010

Idees Força

El Programa Focus ha estat providencial per a nosaltres perquè:

  1. Van aparèixer al moment just, quan ens plantejàvem la necessitat d'una reflexió estratègica.
  2. Se'ns va proposar un repte de calendari que, tot i que en un principi podia semblar agosarat, va resultar complet amb una interessant oferta formativa.
  3. L'oferta ha estat d'alta qualitat i ens ha ajudat a l'hora de marcar objectius i de seguir unes pautes metodològiques molt profitoses.
  4. Se'ns ha fet un seguiment de molt a prop. En tot moment s'ha vigilat el progrés i això, tot i que pot semblar innecessari, és fonamental.

Considerem que la implicació de la direcció i la participació dels treballadors en l'elaboració i la implantació d'un Pla Estratègic és un factor clau per al seu desplegament perquè, si hem de caminar en un sentit definit i som un equip de persones, serà absolutament fonamental que totes empenyem en el mateix sentit. El Pla Estratègic no és una eina només per a la direcció: ho és també per a totes les persones implicades en una organització. És tan important la implicació de la direcció com la de tot l'equip, tant a nivell gestor com a nivell de comandaments intermedis.

Perfil digital