ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Gestió de projectes amb Cadena Crítica

Eines de competitivitat

Cadena Crítica és una metodologia de planificació i gestió de projectes que respon a la necessitat de protegir el termini de finalització del projecte respecte de la incertesa en les estimacions de durada de les tasques. Al mateix temps, protegeix el compliment de l'abast i el pressupost de les desviacions derivades dels endarreriments.

Aquesta és una metodologia aplicada tant en escenaris monoprojecte com en aquells on conviuen diferents projectes realitats pels mateixos recursos, és a dir, multiprojectes.

01/02/2006
Gestió de projectes amb Cadena Crítica

Gestió de projectes amb Cadena Crítica

La Cadena Crítica és una metodologia de planificació i gestió de projectes que respon a la necessitat de protegir el termini de finalització del projecte. Permet disposar d'una planificació realista que permeti acceptar compromisos de terminis assolibles.

Aquesta metodologia serveix també per disposar d'un sistema d'informació sobre l'estat d'un projecte que detecti a temps si la data de lliurament està amenaçada i quines en són les causes. A més, permet conèixer quina és la capacitat d'acceptar nous projectes sense que afectin negativament els que ja estan en marxa.

Aquesta eina, la Cadena Crítica, dóna les claus per analitzar les problemàtiques de gestió de mono i multiprojectes. Per resoldre-les cal disposar d’un mecanisme de gestió de proteccions, en el primer cas, i d’un mecanisme de sincronització, en el segon.

Explica com planificar un (mono o multi) projecte, anivellar les càrregues, identificar la Cadena Crítica, com repartir i compartir les proteccions, sincronitzar el llançament dels multiprojectes, elevar els límits del sistema, realitzar un seguiment de les tasques, etc.