ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Anàlisi de les empreses disruptives catalanes

Informes d'anàlisi empresarial

L’informe Anàlisi de les empreses disruptives catalanes posa en valor i descriu amb detall qui són els Catalonia Exponential Leaders, les empreses catalanes més disruptives del moment.

01/10/2021

ESTUDI DISPONIBLE CATALÀ (document .PDF)

Les empreses del segle XXI s’enfronten a nous reptes que han de superar per continuar sent competitives en un nou entorn de canvi constant que demanda de noves solucions. En aquest entorn, aspectes com la digitalització i la sostenibilitat són tendències que han arribat per quedar-se i per canviar la nostra manera de fer negocis, de produir i de consumir.

Amb tot això, dos conceptes han emergit amb força: innovació disruptiva i exponencialitat. Per un costat, trobem un tipus d’innovació basada en la creació de nous productes o serveis amb nous models de negoci que deixen obsolet el que s’estava fent fins el moment. Per l’altre, l’exponencialitat, es refereix a les tecnologies transformadores que permeten canvis i adopcions de nous serveis a gran velocitat com la impressió 3D, la intel·ligència artificial o la realitat virtual.

Amb tot això, la iniciativa d’ACCIÓ Catalonia Exponential sorgeix per transformar les empreses catalanes per poder aprofitar els canvis disruptius impulsats per les noves tecnologies i convertir-los en oportunitats per continuar sent competitives i aspirar a aconseguir un creixement global.

Dins d’aquesta iniciativa s’hi inclou el programa Catalonia Exponential Leaders que té per objectiu identificar i difondre projectes d’empreses catalanes amb capacitat de transformació, de producció, d’exportació i d’impacte global en camps rellevants pel futur de la societat. Es tracta d’un programa obert a qualsevol empresa catalana amb un projecte disruptiu d’impacte.

En la primer edició, s’han rebut 250 expressions d’interès, de les quals 180 han formalitzat la candidatura. D’aquestes, 34 han estat preseleccionades, de les quals 16 han estat seleccionades com les més disruptives:

>Informe d’anàlisi de les empreses disruptives catalanes de l’entorn internacionala

Repassa tots els detalls a l’Informe d’anàlisi de les empreses disruptives catalanes de l’entorn internacional.

Serveis relacionats

Catalonia Exponential Leaders

Les empreses catalanes més disruptives

Exponential Day #3

Referents locals amb visió global