ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Diana de tendències tecnològiques d'ACCIÓ

Informes tecnològics

Identificar les tecnologies que marcaran els pròxims anys és fonamental per al camí de qualsevol empresa. Aquest informe d’ACCIÓ assenyala les principals tendències a tenir en compte per estar preparats per al futur.

14/03/2022
Diana de tendències tecnològiques d'ACCIÓ

Diana de tendències tecnològiques d'ACCIÓ

Informe disponible en 3 versions: Estudi complet i píndola en Català (document .PDF) i Anglès (document .PDF)

L’informe 'Diana de tendències tecnològiques d’ACCIÓ' és una eina al servei de les empreses per identificar les tecnologies que condicionaran la seva estratègia i models de negoci en els pròxims anys. En un món global, les megatendències com el canvi climàtic, la reindustrialització o l’escassetat de recursos tindran un impacte molt gran en les tecnologies que acabin esdevenint més rellevants.

A tot això, la 'Diana de tendències tecnològiques' ha identificant 50 tecnologies repartides en 13 àmbits per analitzar les que tindran més valor el 2025. Totes elles estan segmentades en quatre eixos estratègics: la societat digital, la resiliència industrial, la transformació verda i la salut. En el camp dedicat a la digitalització i la nova economia digital, cal destacar tecnologies com la internet de les coses, la fotònica, el núvol o la intel·ligència artificial.

En la resiliència industrial apareixen els vehicles elèctrics i autònoms, els drons, l’automatització, o els semiconductors, entre d’altres. Per altra banda, en el camp de la transformació verda destaquen l’energia neta, les tecnologies del cicle de l’aigua, l’hidrogen o les smart cities; i en la salut cal posar de relleu la salut digital, la biologia sintètica o els nous dissenys de medicaments.

Diana de tendències tecnològiques d’ACCIÓ

A l’informe, a més, es poden conèixer les tecnologies amb valor compartit, les potencialitats tecnològiques de Catalunya i les 20 tendències tecnològiques que tindran un impacte rellevant a Catalunya fins el 2025.

Descobreix les tecnologies que marcaran els pròxims anys a la Diana de tendències tecnològiques d’ACCIÓ.