ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2021

Informes d'anàlisi econòmica

Catalunya continua sent líder en nombre d’empreses exportadores regulars dins l’Estat, amb el 29% del total, i augmenta el nombre d’empreses que venen regularment al món fins a les 17.094 durant l’any 2021

08/06/2022
Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2021

Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2021

Les empreses exportadores regulars catalanes creixen un 1,6%, fins a les 17.094, representant el 90% del total de les exportacions que ha fet Catalunya l’any 2021. Així, el territori català continua sent líder dins l’Estat espanyol amb el 29% del total de les empreses que venen regularment a l’exterior. Aquest fet indica l’inici de la recuperació després de la situació viscuda arran de la crisi de la Covid-19. Són algunes de les dades que ofereix l’Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2021 (document .PDF).

L’informe destaca el creixement de les empreses que exporten més de 5 M€, que és del 13%, com un dels principals factors que han ajudat a la recuperació després de la pandèmia. Així, les 1.727 empreses exportadores de més de 5 M€, la xifra més alta de la sèrie històrica, representen el 71% del creixement total de les exportacions a Catalunya.

Pel que fa a la concentració de les exportacions per nombre d’empreses exportadores regulars, l’anàlisi apunta que les 100 primeres empreses concentren més del 40% del total de les exportacions, i les 1.000 primeres gairebé tres quartes parts.

Anàlisi geogràfica

El nombre d’empreses que venen regularment al món ha crescut a Europa (+173), Amèrica (+68) i Oceania (+28), fet que explica l’increment total de les empreses catalanes el 2021. Per la seva banda, a Europa, les empreses que exporten més de 5 M€ es mantenen concentrades a França (408), Alemanya (219) i Itàlia (218).

D’altra banda, les empreses exportadores regulars han crescut amb força a països com els Estats Units, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, aconseguint xifres superiors a les prèvies a la pandèmia.

Anàlisi sectorial

Finalment, l’estudi remarca l’increment generalitzat del nombre d’empreses exportadores regulars a pràcticament tots els sectors. Així, cal posar de manifest el creixement de les empreses exportadores de més de 5 M€ a tots els sectors, en especial a la maquinària, la química i la metal·lúrgia i els productes metàl·lics.

Consulta totes les dades a l'Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2021 (document .PDF)

Serveis relacionats

Servei d'exportació i expansió internacional

Aprofita les Oficines Exteriors d’ACCIÓ per portar la teva empresa a tot el món