ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Informe anual de l'R+D i la Innovació a Catalunya 2009

Informes d'anàlisi econòmica

Informe de referència que ACC1Ó elabora anualment sobre l'evolució i l'estat de la R+D+i a Catalunya, a través de la presentació dels principals indicadors disponibles i una comparació amb altres territoris de l'estat espanyol i del món.

01/11/2009
Informe anual de l'R+D i la Innovació a Catalunya 2009

Informe anual de l'R+D i la Innovació a Catalunya 2009

Analitza l’evolució de la despesa en recerca i desenvolupament a Catalunya entre el 1998 i el 2007 i la compara amb la despesa estatal, l’europea i la mundial. Catalunya és un dels territoris que ha augmentat més el seu esforç en R+D i només la Xina ha tingut una ràtio superior durant el període analitzat.

També estudia l’evolució del personal dedicat a l’R+D i la despesa en innovació empresarial. Presenta també la despesa en R+D per sectors en funció del seu grau tecnològic i conclou que el sector privat realitza dos terços de la despesa i la resta depèn del sector públic i l’ensenyament superior, com recomana la Comissió Europea.

Actualment s’inverteixen 4.000 milions d’euros en innovació, és a dir, un 2% del PIB, la qual cosa representa un 22% de la inversió en innovació estatal. A més, hi ha prop de 10.500 empreses innovadores a Catalunya i més de 43.000 persones ocupades en tasques d’R+D.

Les tres principals exportacions tecnològiques de Catalunya corresponen a productes de la indústria química, instrumental de precisió i equips mèdics i les de maquinària i equip mecànic.