ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals 2021

Informes d'estratègia empresarial

Aquest informe d’ACCIÓ identifica els sectors amb més potencial al món per a l’empresa catalana i recull fins a 457 oportunitats concretes a més de 100 països. En aquesta edició destaquen les tendències relacionades amb la mobilitat i el comerç electrònic.

13/10/2021
Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals 2021

El Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals 2021 (document .PDF) identifica els països amb més potencial en 34 àmbits sectorials. Una informació útil i rellevant per a la internacionalització de les empreses catalanes, que els permet prioritzar i seleccionar els mercats per a la seva activitat a l’exterior. El resultat és la identificació de 457 oportunitats concretes en 111 països.

Totes aquestes oportunitats es poden trobar de forma detallada al Recomanador d’oportunitats de negoci internacional: una eina interactiva que amb només tres clics presenta les millors opcions per a cada empresa. Amb la resposta a tres preguntes bàsiques, qualsevol empresa pot descobrir en pocs segons on l’esperen les millors oportunitats arreu del món.

Mobilitat, una de les tendències més destacades de 2021

Segons aquesta edició de l’informe, els sectors amb més oportunitats al món són maquinària i béns d’equip (amb 56 oportunitats), alimentació (amb 43), salut i serveis sanitaris (43) i TIC i digitalització de la indústria (amb 40).

A banda dels sectors principals, el Mapa també posa de manifest les tendències i subsectors més destacats del 2021 i que representen alguns dels reptes més rellevants que s’enfronten les empreses catalanes. És el cas de la mobilitat i e-commerce, que inclou 80 oportunitats o la sostenibilitat, amb 52.

L’informe, a més, també ha analitzat la relació entre les oportunitats de negoci internacionals i la tecnologia: en total s’han identificat 280 oportunitats referents a una o més tecnologies (el 61% del total). La tecnologia amb més oportunitats detectades és el Big Data i la intel·ligència artificial, amb 74 , seguides per la internet de les coses, amb 52, eHealth i materials, amb 41 cada una, i connectivitat 5G amb 37 oportunitats.

L’Àsia, la regió amb més oportunitats

L’informe ha detectat que el continent asiàtic és el capdavanter en termes d’oportunitats empresarials (124), gairebé les mateixes d’Europa, que en presenta 123; els segueixen l’Àfrica, amb 74; l’Amèrica del Nord, amb 70; l’Amèrica del Sud, amb 54; i tanca la llista Oceania, amb 12 oportunitats

Per tal de destriar els sectors amb més potencial, l’estudi crea l’Índex d’oportunitats de negoci internacionals d’ACCIÓ, que combina quatre variables: la priorització de mercats d’ACCIÓ, el pes del sector al país, la mida del mercat i la seva posició en el rànquing Doing Business. El resultat final és un valor entre 0 i 10 que reflecteix la combinació d’una anàlisi tan qualitativa com quantitativa.

Troba les oportunitats a la teva mida al Recomanador d’oportunitats de negoci internacionals.