ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Vietnam

Informes país

Les exportacions catalanes al Vietnam han crescut lleugerament el 2020, un 7,8%, fins arribar als 156 milions d’euros. Catalunya hi exporta principalment productes farmacèutics, maquinària i plàstics que hi arriben a través de les gairebé 1.000 empreses catalanes que venen al país.

Oportunitats de negoci a Vietnam

Al Vietnam els principals sectors per volum de negoci el 2020 han estat les infraestructures i la construcció, l’agricultura i el tèxtil i la moda. Per creixement de volum de negoci destaquen els videojocs, l’electrònica i el material elèctric i les TIC i la digitalització de la indústria.

La Xina, Corea del Sud, el Japó i Taiwan són els principals proveïdors del Vietnam que importa principalment electrònica i material elèctric, tèxtil i moda i química i plàstics.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix el Vietnam:

  • Vietnam, la principal alternativa als proveïdors de la Xina. La indústria tèxtil i de la confecció és una de les indústries clau del Vietnam, amb el segon volum de negocis d'exportació més gran del país. El 2019, el valor d'exportació del sector va contribuir al 16% del PIB total. Els principals factors que impulsen el creixement de la indústria són les creixents exportacions tèxtils derivades dels acords multilaterals de lliure comerç i els baixos costos laborals.
  • Vietnam s'està convertint en el centre manufacturer del sud-est asiàtic. Les facilitats per a la inversió estrangera, els baixos costos laborals i la diligència de la mà d'obra, juntament amb l'encariment de la Xina, han donat un fort impuls al país. Vietnam possiblement ofereix la millor ràtio qualitat/preu pel que fa a la producció industrial al sud-est asiàtic. El país permet als inversors estrangers mantenir el 100% del capital de la seva inversió i això, junt amb el progressiu encariment dels proveïdors xinesos i les dificultats comercials entre aquest país i els Estats Units, han reforçat el seu paper com a principal alternativa per diversificar l'origen de les compres. L'augment d'inversions reverteix també en una major necessitat de maquinària i equipaments.
  • Infraestructures i construcció, big data, IA i internet de les coses. El Vietnam està accelerant la construcció per donar suport a l'establiment de projectes de ciutats intel·ligents combinats amb tecnologia avantguardista, per millorar tant la gestió del país com l'economia. S'estan construint smart cities arreu del país, en particular a Hanoi, Ho Chi Minh, Danang, Binh Duong i Nha Trang.

Consulta totes les dades sobre el Vietnam i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Vietnam (document .PDF).