ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El CTNS liderarà la major iniciativa mundial de validació dels efectes saludables del suc de taronja

Casos d'empresa   Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS)

La investigació, valorada en més 500.000 dòlars, està impulsada pel Florida Department of Citrus dels Estats Units.

27/01/2016
Imatge

Comprovar els efectes saludables del consum de suc de taronja 100% natural en persones lleugerament hipertenses. Aquest és l’objectiu de l’estudi que el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut de Reus (CTNS) durà a terme durant 12 setmanes després d’haver guanyat una licitació pública amb competidors de tot el món. Valorat en més de mig milió de dòlars, l’estudi està finançat pel consorci internacional Citrus Health Claim Initiative, format per l’Estat de Florida, l’Associació Internacional de fabricants de sucs i els grans productors de cítrics i sucs del Brasil.

Al llarg de tres mesos, un total de 252 voluntaris lleugerament hipertensos, però que no es mediquin, beuran mig litre de suc de taronja natural al dia. Durant aquest període, els científics del CTNS realitzaran sis controls diaris als voluntaris per avaluar els efectes de l’hesperidina –un component del suc– sobre la pressió sanguínia. L’estudi utilitzarà diversos marcadors bioquímics, antropomètrics i de salut. Aquesta intervenció nutricional paral·lela, amb cegament doble controlat amb placebo, ha permès al centre proclamar-se guanyador del concurs internacional convocat pel Florida Department of Citrus, al qual es van presentar una dotzena de centres europeus i americans.

La proposta suposa la realització de més de 1.700 consultes de seguiment, l’anàlisi de més de 26.000 mostres de plasma i el consum de 7.000 litres de suc de taronja 100% natural procedent de Florida. El CTNS espera poder presentar els resultats de l’estudi al setembre del 2017.

Amb el suport d'ACCIÓ.

El Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) disposa de la marca TECNIO que atorga la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, per identificar els centres tecnològics i grups universitaris experts en investigació industrial i transferència tecnològica a Catalunya.

Consulta amb nosaltres si tu també tens una idea innovadora!

Idees Força

El CTNS lidera el major estudi mundial sobre els efectes beneficiosos de l’hesperidina, un component del suc de taronja.

La investigació està finançada pel Citrus Health Claim Initiative i valorada en més de 500.000 dòlars.

Durant 3 mesos es farà un seguiment diari dels paràmetres bioquímics, antropomètrics i de salut de 252 voluntaris.

Pàgines relacionades