ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Genètica porcina que trenca fronteres

Casos d'empresa   Semen Cardona

Pioners a Espanya en la producció i comercialització de dosis seminals per a explotacions porcines, Semen Cardona va fer el salt internacional el 2004, i avui ja estan exportant a països emergents d'Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina, on la demanda d'aliments de qualitat a bon preu és cada cop més important, i no troba resposta en la producció local.

ACCIÓ ha donat suport a Semen Cardona en el seu procés d'internacionalització mitjançant els serveis de la Xarxa d'Oficines Exteriors.

Idees Força

La demanda global d’aliments podria augmentar un 50% fins al 2030. Aquesta major demanda es pot trobar amb limitacions d’oferta pels efectes negatius del canvi climàtic en la producció d’aliments.

La FAO calcula que caldrà augmentar la producció d’aliments un 70% fins al 2050 i pràcticament doblar-la en el cas dels països en desenvolupament.

Caldrà augmentar la capacitat de producció mitjançant la innovació i l’increment en la inversió en R+D pública i privada.

Les oportunitats de l'R+D per augmentar la producció de forma més sostenible es trobaran en el subministrament de llavors millorades i noves varietats, i en avenços en la nutrició animal i altres ciències relacionades que permetin millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció animal.

Perfil digital