ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

A la caça d'inversors americans

Idees d'experts   Pol Gerbeau

Pol Gerbeau, fundador de DondeEsta, comparteix la seva experiència en la cerca d'inversors i ens explica les diferències entre els inversors de Catalunya i els dels Estats Units.

27/02/2014

Idees Força

Pol Gerbeau ens recorda que s'ha d'emprendre per amor. Ni els diners, ni les inquietuds, ni el fet de crear una cosa nova són motius suficients que empenyen a emprendre. S'ha de tenir amor, passió i valors per al projecte. Això és el que farà superar les dificultats i tirar endavant.

La diferència principal entre els inversors d'aquí i els americans és que allà pràcticament tots han estat abans emprenedors i no financers. Aquest fet canvia el punt de vista de l'inversor i la forma de relacionar-se amb ell, ja que hi ha més capacitat per a compartir valors.

Segons la seva experiència, el Pol Gerbeau afirma que els inversors es poden trobar en nuclis molt petits (Palo Alto, Boston, Nova York) i que busquen proximitat, volen poder visitar-te a l'oficina. També opina que tenen un gran respecte per l'emprenedor, ja que són conscients que és l'únic que tirarà endavant el projecte.

En un primer contacte, l'inversor només vol conèixer quatre aspectes clau del projecte: quina és la necessitat que existeix, quina solució ofereixes, quin és el model de negoci i quin és l'equip. Per tancar acords d'inversió, l'inversor americà vol resultats, que no han de ser necessàriament facturació, poden ser nombre d'usuaris, haver tancat una carta d'intencions, etc. No volen prediccions arbitràries a quatre anys vista.

És necessari rebre l'assessorament d'advocats, tant per constituir la societat i concretar els acords amb els inversors, com per a l'obtenció de permisos de treball, visats, etc.

Serveis relacionats

Esmorzars de finançament

Descobreix cada mes les últimes tendències en finançament alternatiu

Pàgines relacionades