ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Austràlia, bones oportunitats per construir

Idees d'experts   Gemma Puig

Gemma Puig, directora de l'Oficina Exterior de Catalunya a Sydney, presenta les millors oportunitats del mercat australià per a les empreses catalanes, bona part concentrades en el sector de les infraestructures.

Els 24 milions d’habitants del país, concentrats en dues o tres ciutats, fa que el Govern inverteixi en la millora de la xarxa de ferrocarrils, metro i carreteres. D’altra banda, Austràlia també té un sector mèdic i sanitari innovador i de qualitat, similar al català, on hi ha oportunitats de negoci en el sector healthcare per a empreses de tecnologies mèdiques, farmacèutiques o d’anàlisis clíniques.

Idees Força

Abans d'implantar-se a Austràlia es recomana anar de la mà d'un importador o distribuïdor local, ja que és un país llunyà. Un cop el producte o servei comença a funcionar en el mercat australià, es recomana implantar-s'hi amb força i tenir una xarxa comercial pròpia, ja que permet arribar a més clients i duplicar o triplicar els beneficis a curt termini. Algunes empreses que ja han fet el salt al mercat australià són Grífols o Werfen el en sector salut, Roca en el de la construcció, l'enginyeria TCS en la mobilitat i Adasa en el sector de l'aigua.