ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Innova amb el mètode DOIT

Idees d'experts   Xavier Camps

Avui en dia sabem que innovar és imprescindible per diferenciar-te i competir. Ara bé, la qüestió que moltes empreses es formulen és, com fer-ho? I encara més important, com podem innovar de manera sistemàtica?

Xavier Camps, reconegut expert i consultor en la matèria, ens explica un mètode pràctic i eficaç per aconseguir convertir la nostra empresa en una empresa veritablement innovadora.

19/06/2012

Idees Força

La innovació és un viatge: hem de recórrer el camí que va des de la identificació i definició de reptes fins al desenvolupament i llançament de solucions.

Innovar segons les experiències: no podem centrar-nos en el producte o servei. Les empreses s'han de focalitzar en els clients, entendre el seu context i les seves experiències.

Les solucions formen part d'un sistema: necessitem eines que ens ajudin a veure les innovacions com un tot, i no com conceptes individuals. És imprescindible tenir una visió holística de la solució.

Mètodes i eines: la innovació, malgrat que sembli el contrari, precisa de mètodes estructurats i rigorosos, tot i que també suficientment flexibles com per incorporar els nous aprenentatges adquirits al llarg del procès.

Mètode DOIT: aquest mètode consta de quatre estats: definir, observar, idear i transformar, a través dels quals anem iterant per explorar tant l'àrea del repte com la de la solució.

Perfil digital

Serveis relacionats

Esmorzars d'Innovació

Descobreix les millors experiències de gestió de la innovació a l'empresa