ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Presentació del programa Start-up Catalonia

Idees d'experts   Pere Torres

El programa Start-up Catalonia, Xarxa d'acceleradores és un programa de la Generalitat de Catalunya per donar suport al creixement d'empreses amb potencial.

L'acceleradora ofereix les eines necessàries per créixer, innovar i exportar amb rapidesa. Després de l'èxit de la prova pilot de Girona, enguany se n'obriran tres més.

Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat, i Joan Tarradellas, Conseller Delegat d'ACCIÓ, ens presenten les claus del programa i les noves acceleradores que s'obriran a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

En la taula rodona posterior, 3 empreses ens expliquen el seu pas enguany per l'acceleradora de Girona. Així, coneixem l'experiència de Carles Argemí, CEO de Testamenta; Antoni Ribas, director comercial i d'expansió de Stikets; i Josep Mascarós, gerent de Biotactex. La taula rodona està moderada per Marcos Cuevas, CEO de Layers i tutor d'Start-up Catalonia.

ACCIÓ dóna suport als emprenedors que volen accelerar i consolidar el creixement de la seva start-up a través del Prgorama Start-up Catalonia i la Xarxa d'Acceleradores.

13/06/2013

Idees Força

El suport del govern als programes Start-up és una necessitat primordial. No hem de substituir iniciativa privada sinó que hem de ser com una metxa que s'encén i siguin les pròpies empreses després les que creïn ocupació.

Tenim visió de sumar, multiplicar, integrar, aprofitar sinergies, guanyar en eficàcia i eficiència.

L'emprenedoria ha de ser un pilar de l'economia catalana, també després de la crisi.

Fer que l'esperit emprenedor es pugui desenvolupar correctament i arribi a bon port.

Cal tenir noves eines que donin suport a una fase més avançada de consolidació de les empreses i reduir la mortalitat d'empreses noves: aconseguir l'entorn favorable per al creixement d'empreses innovadores de recent creació.

Es tracta d'enriquir el teixit productiu català i arribar a tot el territori.

Ser una peça més catalitzadora de molts altres projectes d'iniciativa pública i privada.

L'objectiu per a 2014 és tenir un total de 8 acceleradores, que donin acompanyament a 200 start-ups.

Els reptes per a les start-ups participants seran: augmentar el volum de facturació, avançar en plans d'internacionalització, incrementar els llocs de treball i aconseguir atraure finançament aliè.

Perfil digital

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!