ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Daria Tataj, construint l’Europa del futur

Idees d'experts   Daria Tataj, CEO de Tataj Innovation

Daria Tataj va obrir l’Horizon Europe Week d’ACCIÓ, una setmana dedicada a donar a conèixer les noves convocatòries d’ajuts europeus a la innovació. Tataj va destacar aspectes com l'ecosistema, la voluntat de col·laboració o el talent com elements imprescindibles per garantir la competitivitat de l'empresa.

01/06/2021

"Per créixer, les startups i pimes necessiten un ecosistema ric amb accés al coneixement, al talent i a la tecnologia". Daria Tataj, CEO de Tataj Innovation, va protagonitzar la sessió plenària de l’Horizon Europe Wee d’ACCIÓk per donar algunes claus sobre com garantir la fortalesa de les pimes europees, en consonància amb la nova línia d’ajuts de la Comissió Europea. Aquesta sessió inicial també va comptar amb la participació d'Ignacio Baleztena, Team Leader Research & Innovation Outreach de la Comissió Europea, qui va exposar l’estructura dels programes i missions de l'Horizon Europe. Pots recuperar la sessió completa, en aquest enllaç.

En un moment de canvi com l’actual, l’ecosistema del que forma part una empresa és elemental per assegurar-ne la competitivitat. En aquest sentit, Tataj, experta en xarxes d’innovació, posa d’exemple l’ecosistema de les ciències de la vida i la salut de Catalunya, un sector dinàmic format per més de 1.000 empreses i entitats i amb 223.000 treballadors. "Aquest és un dels sectors amb més potencial gràcies a la tradició industrial de Catalunya, un fet clau per a la reindustrialització a Europa".

Durant la seva intervenció va subratllar els 4 elements clau del creixement i que cap empresa hauria de passar per alt: la disrupció, la innovació, la digitalització i la internacionalització. "Les pimes catalanes han de ser valentes i experimentar amb nous models de negoci i col·laborar amb nous socis", explicava. I això no és tot: per innovar o per digitalitzar-se, avui dia s’ha de pensar en l'economia verda i cal fer-ho de manera global, aspectes puntals dels ajuts Horizon Europe.

Dos conceptes: col·laboració i talent

La transferència de coneixement entre els actors que formen part d’un ecosistema és clau per assegurar el creixement. Per Tataj, tot i que aspectes com les habilitats tecnològiques són molt importants, la col·laboració amb la resta de l’ecosistema obre noves oportunitats per a l’empresa. "Cal està ben connectat. Les empreses necessiten finançament i tecnologies però sobretot accés a networking perquè això és sinònim de coneixement i reputació", explica. Els conceptes de col·laboració o la cerca de socis són, de fet, la columna vertebral del programa Horizon Europe.

Per fer-ho possible, Tataj convida a fer servir tot el talent que una empresa té a l’abast i, sobretot, el talent femení. "Si no fem servir tot el talent disponible, les empreses no es superaran mai, no aniran més enllà i no es construirà un model beneficiós a mig i llarg termini".

Des d’ACCIÓ et podem ajudar a accedir als fons europeus Horizon Europe a través de l’orientació, la formació o l’assessorament; la cerca de socis o en la revisió de propostes. Vols saber-ne més? Explica’ns el teu projecte!</em>

Serveis relacionats

Horizon Europe

T’ajudem a accedir als fons europeus de recerca i innovació