ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Eines digitals per a la internacionalització

Idees d'experts   Carles Revilla

Internet ofereix un ampli ventall d'eines que han transformat la manera de treballar i l'accés a la informació i han reduït considerablement les distàncies. Carles Revilla explica com treure profit de les eines digitals en la internacionalització.

Aquestes eines, vàlides per a qualsevol ús professional, també tenen aplicació en l'àmbit de les exportacions i el comerç internacional.

Idees Força

Alguns trucs a l'hora de fer cerques a Google poden facilitar molt la feina i millorar els resultats. L'ús de cometes, el guió o cercar només en una URL concreta.

Cercadors internacionals. Tot i que Google té el 90% de la quota de mercat internacional, alguns països utilitzen més altres cercadors que podem conèixer a través de la web StatCounter.

El Google més enllà de cercador també té múltiplies aplicacions com ara Google Trends i Google Global Market Finder, que ens permeten conèixer tendències a l'àmbit internacional. El Site Explorer ens permet saber quines pàgines enllacen una URL determinada.

La web emarketservices és una plataforma en la qual podem trobar empreses amb propostes de business to business.

Panjiva és una web dels EUA amb informació detallada i abundant sobre importacions i exportacions de tot tipus de mercaderies, amb informació sobre clients, volum, etc.

Google Analytics ens permet conèixer amb detall d'on provenen les visites al nostre portal web i extreure'n les conclusions pertinents en matèria de màrqueting.

SocialMention és un servei web de reputació online. És un cercador de paraules claus especialitzat en xarxes socials. Klout i Radian6 també estudien la reputació online i ens permeten cercar prescriptors. Pel que fa a blocs, destaca Technorati.

Twitter, Linkedin i Facebook són tres xarxes socials molt útils per a finalitats empresarials.

A la xarxa també trobem un reguitzell de pàgines i eines per facilitar el treball i la gestió. Dropbox, we tranfer o Google Drive, per exemple, ens permeten enviar arxius pesats.

Les extensions dels navegadors ens ofereixen un bon nombre d'utilitats beneficioses pel nostre dia a dia. Del Chrome, per exemple, destaquen boomerang for Gmail, Screenshots i Rapportlive.

Perfil digital

Pàgines relacionades