Idees d'experts Ferran Vilà
En Ferran Vilà, director d'Innovació i Desenvolupament de Negoci, ens explica com innovar i aconseguir una millora continua, una reducció dels costos i una plantilla proactiva al canvi.
Vallformosa, empresa familiar dedicada a l'elaboració de vins i caves, va iniciar fa un temps un procés de professionalització dins de la companyia i va apostar per analitzar els seus processos. Aquest anàlisi conclou apostant per un procés de millora continua que dóna lloc a noves oportunitats i innovacions incrementals, tant de processos, com de producte i de model de negoci.
Idees Força
Hi ha dos tipus d’innovació: la incremental i la disruptiva. La primera suposa petits canvis de millora i l’altre grans innovacions que impliquen molts canvis.
El 84% dels empresaris saben que han d’innovar per sobreviure, tot i que és difícil.
Programa d’innovació per reptes. D’aquesta manera pot conviure la vessant d’explotar (eficàcia, eficiència i constància) i la d’explorar (incertesa, creixement, canvi).