Idees d'experts Joan Miquel Espada
Getupcode és una startup que forma part del Pla Esprint d'StartUp Catalonia. Getupcode és una comunitat en línia de programadors i directors de tecnologia de les empreses per tal que ambdós sectors professionals puguin contractar-se a través d'Internet de forma fàcil, ràpida i segura.
Joan Miquel Espada, CEO i fundador
1. Getupcode.com és l'equivalent a un portal de cerca de programadors?
És un portal de matxing de programadors i directors de tecnologia. Està enfocat específicament a comunicar i validar els programadors als CTO de les petites i mitjanes empreses, sobretot.
2. Però ja existeix Linkedin o GitHub, no?
I qui t'assegura que sigui veritat el que diu Linkedin? Pensa que és el developer qui emplena el CV. Getupcode.com és qui valida i/o autentifica que aquest coneixement és cert. A més, també permet que el CTO pugui contactar amb programadors interessats a treballar en remot o incorporar-se en la seva plantilla.
3. Permet trobar feina als programadors?
Una característica fonamental de Getupcode.com és que no hi ha ofertes de feina! Tanmateix, a un programador li interessa molt ser conegut per Getupcode.com.
4. Hi ha excés de programadors?
En el propers anys hi haurà una manca endèmica de programadors. Actualment s'estima que hi ha al món 18 milions de programadors i s'hauria d'arribar a 26 milions en el 2019.
5. Bones perspectives per Getupcode.com, doncs.
És un sector en expansió i de plena ocupació. Les nostres perspectives de creixement són exponencials i a nivell mundial.
"En tenir pocs diners, els errors van ser petits. Si n'hagués tingut molts, segur que les errades haurien estat majúscules".
6. Per què heu triat Estats Units com a mercat internacional per explorar?
A dia d'avui la "meca" dels programadors és Silicon Valley, però també hi ha altres ciutats molt importants com ara Nova York o Seattle. En aquestes ciutats hi ha molt de moviment de programadors i empreses que estan cercant programadors permanentment a tot el món per als seus equips i Getupcode.com vol ajudar a donar-los a conèixer. Per exemple, a Europa hi ha ciutats com Londres o Barcelona on hi ha un mercat molt ampli per consolidar.
7. Quins són els majors reptes amb els que us heu trobat?
Un dels nostres principals reptes és fer a entendre què estem fent a persones que no són ni programadors ni directors d'informàtica, com per exemple els inversors.
8. Els inversors no entenen el vostre model de negoci?
Sí, i tant, d'això en saben moltíssim! Però si no formes part del sector no entens com n'és de complicat cercar un programador pel teu equip tècnic.
9. I com que tampoc no hi ha ofertes de feina per a programadors, encara ho entenen menys, oi?
Exactament. Entenc que no sigui fàcil d'entendre per algú que no treballa en aquest món. Però hem construït Getupcode.com des de la perspectiva del CTO! Funcionem com una comunitat en línia i, per tant, l'experiència resultant és totalment diferent dels típics portals de classificats.
10. Quina és l'anècdota que explicaries als teus (futurs) nets?
Una vegada un emprenedor d'èxit em va dir: "el que menys necessites són diners per emprendre el teu projecte". En un principi no ho vaig entendre. Després del primer any, i d'haver comés molts d'errors, ho vaig entendre! En tenir pocs diners els errors van ser petits. Si n'hagués tingut molts, segur que les errades haurien estat majúscules.
11. Però ara deus tenir diners perquè acabes de tancar una ronda de finançament. Què canvia això?
Cada ronda es pot veure com una etapa dins de l'empresa. El primer que hem fet és una profunda reflexió de les activitats fetes en l'etapa anterior, què vam fer bé i què cal millorar ràpidament per afrontar la nova etapa. Cada ronda que tanques és un punt més de complexitat respecte a l'etapa anterior.
12. Quina és l'empresa que més admires i per què?
És molt difícil seleccionar una empresa únicament, ja que hi ha moltes empreses molt interessants en diferents aspectes: tecnològic, social, producte, etc... No et puc dir una empresa en concret però sí que et puc dir que admiro les persones que van començar amb molt poc i han arribat molt lluny: per exemple, Steve Jobs (d'Apple) o Juan Roig (de Mercadona).
13. Si demà tornessis a emprendre des de zero, què faries diferent?
Concentrar-me al 100% en el que es vol fer i no deixar-me enredar per negocis paral·lels que aporten poc valor a l'empresa. Màxima concentració en el resultat que volem obtenir, encara que això signifiqui que la vida de la companyia pugui ser més curta. Val la pena equivocar-se ràpid per tal de tornar a començar ràpid una altra vegada.