ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Mun Kombutxa, el te probiòtic 100% català

Idees d'experts   Jordi Dalmau

Mun Ferments és una startup del Pla Embarca de StartUp Catalonia a la Catalunya Sud.

Jordi Dalmau, cofundador de Mun Ferments

Jordi Dalmau, cofundador de Mun Ferments

Jordi Dalmau és enginyer mecànic i en organització i, a més, sempre ha estat molt manetes i s'ha interessat molt pel món del DIY. Veu enginyeria arreu! Els darrers anys, com a hobby, s’ha enfocat en la cuina (fa pa amb llevat mare, cuina al buit a baixa temperatura, fa conserves...). Tot just fa dos anys, va començar a fer fermentats a casa, fins que va topar amb el te kombutxa, com a remei per millorar la seva qualitat de vida, ja que pateix la síndrome de Gilbert des dels 15 anys. I això que va començar com a entreteniment, ara s’ha convertit en un nou negoci!

Kombutxa català. No ho havia sentit abans. Això va de tes?
Som els primers a fer aquest te! Els de bon paladar i partidaris del menjar saludable han de tastar-lo: segur que s’enganxen!

Per què és saludable?
Consumir Mun Kombutxa té molts beneficis: destoxifica la sang, redueix els nivells de colesterol, alleuja l’artritis, el reuma i els símptomes de gota, equilibra la flora intestinal i cura les hemorroides, redueix l’obesitat i regula la gana, augmenta la resistència del cos al càncer i contraresta l’envelliment, entre d’altres. Vaja, una beguda probiòtica. Va genial, t’ho diu una persona afectada per la síndrome de Gilbert.

Per això has vist en el kombutxa una oportunitat empresarial.
Arran de la meva afecció, vaig començar a elaborar te kombutxa a casa. Alguns dels meus amics el van provar i vaig descobrir que agradava. Vaig buscar un soci (Toni Sánchez, químic i enòleg, que fabrica vins i olis biodinàmics) per al projecte. Fa un any i mig vam començar plegats la investigació per tirar endavant la producció i venda del primer kombutxa català, fet amb aigua del Pirineu i productes 100 % orgànics.

Esteu tot just començant. Què us han dit els primers clients?
Sobta, el gust del kombutxa. Els hi recorda la sidra o, fins i tot, el xampany. La validació del negoci ens la fan els clients que el proven. Els feedbacks són positius.

Són clients amb alguna malaltia?
Hem començat per persones afectades per mala desintoxicació del fetge.

"Emprendre és molt dur... però compensa"

I...?
Veuen que aquest torna a treballar més eficientment i experimenten una millora gairebé des de la primera vegada que beuen el nostre kombutxa. Ens alegra molt que la gent tingui una millor qualitat de vida gràcies al nostre producte!

Buscareu prescriptors?
Ja hem parlat amb professionals de la salut (futurs possibles prescriptors) i n’estan molt satisfets, del kombutxa. També estem rebent feedback positiu dels distribuïdors, de les botigues, que venen a molt bon ritme el kombutxa. Per tant, de moment, no tenim cap crítica, sinó més aviat al contrari.

Emprendre és fàcil?
Amb diners potser sí! (riu). És molt dur... però compensa.

Cap a on us porten els vostres plans de futur?
Ens porten a fer-nos grans, a fer kombutxa excel·lent, però també a poder explorar nous camps en el món dels fermentats, que són, ara com a ara, la nostra passió. No tot s’acaba amb el kombutxa i això ho tenim molt clar, però cal anar pas a pas.

Des del teu punt de vista, què significa tenir èxit? M’ho expliques?
Poder tirar endavant una empresa que neix de la il·lusió, de les ganes de fer que la gent millori exponencialment la seva salut i que aquesta petita empresa esdevingui molt més que un negoci: una manera de viure nova.

Vols donar algun consell als emprenedors que lluiten com vosaltres?
Doncs que lluitin pel seu somni. Que no deixin d’investigar per saber molt sobre el que els ocupa, que esdevinguin els màxims coneixedors en el seu camp i que, amb il·lusió i passió, s’arriba més lluny que només amb coneixement.

Ens vols inspirar amb alguna “frase motivadora”?
M’agrada aquesta: “Fes-ho o no ho facis, però no ho intentis” (Master Yoda).

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!