ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Innoquant, el repte de connectar el món físic i el món en línia

Idees d'experts   María Fernanda González

Innoquant és una empresa que crea programari tecnològic per resoldre problemes que requereixen analítiques de grans volums de dades (Big Data Analytics) amb la finalitat d'augmentar la facturació de les empreses.

Amb la seva experiència en investigació, tecnologia i negocis, l'equip d'Innoquant desenvolupa solucions innovadores per als mercats existents i emergents. La seva tecnologia permet accedir a eines analítiques per millorar la facturació de qualsevol negoci. Innoquant ha desenvolupat, durant anys, algoritmes potents de Machine Learning i predictius, que estan integrats en la seva plataforma MOCA.

Maria Fernanda d'Innoquant

María Fernanda González

Com explicaries a un nen de sis anys què resol o fa Innoquant?
Imagina't que estàs a la platja jugant amb la sorra i vols construir un gran castell. Per poder-ho fer necessites una galleda, una pala, la teva imaginació i eines, a part de l'ajuda d'un adult que tingui experiència a fer castells de sorra. A Innoquant fem alguna cosa semblant. Al nostre món, tots aquests grans de sorra que veus a la platja es diuen dades.

Si la sorra són les dades, Innoquant són les galledes i les pales o els pares i els nens?
La galleda, la pala i les eines es diuen matemàtiques i la imaginació i l'experiència (els nens i els pares) som els membres de l'equip. Uns són experts a construir l'estructura del castell i d'altres a donar-li formes maques i elegants. L'equip sap com fer que aquest castell es faci més gran i quines noves eines has d'utilitzar per donar-los noves formes. El que et puc assegurar és que, amb Innoquant, podràs tenir el castell més maco de tota la platja! (Riu).

D'on sorgeix la idea?
L'Oleg (el meu soci) i jo treballàvem junts construint solucions basades en algoritmes i xarxes per grans comptes. Era el 2008. Aleshores, conceptes com Big Data i Internet of Things eren molt desconeguts. M'imaginava que Internet i el món estarien connectats entre si. El núvol i el món dels objectes físics.

"Ser emprenedor implica superar grans reptes i obstacles"

Quina va ser la teva font d'inspiració?
Un dels algoritmes de Google! Aquest algoritme es calculava sobre una estructura matemàtica (es diu grafo), que connecta les pàgines web.

I de la inspiració a l'actuació. Quin va ser el primer pas?
La meva primera idea va ser construir un sistema capaç de manipular la informació entre els objectes connectats, per així crear un gran grafo i utilitzar-lo com a base per desplegar tot l'arsenal i la potència matemàtica de la que som capaços per crear nous productes i serveis per a empreses i persones. No et pots imaginar la quantitat d'informació amagada de gran valor que es pot arribar a descobrir! Aquest mateix procés l'utilitza també Amazon i Facebook. La clau és com orientes el producte, que depèn del mercat.

Per què Innoquant, amb dos emprenedors de fora, s'instal·la a Barcelona?
El meu soci Oleg i jo ens vam conèixer aquí a Barcelona per casualitat i ara ens sentim com a casa. Fa 15 i 12 anys respectivament que vivim aquí. Veiem que Barcelona avança en oportunitats i té un bon retorn per als emprenedors.

Quin ha estat el teu millor dia com emprenedora o el teu millor moment?
Quan un és emprenedor, la seva motivació és la passió pel seu projecte i la seva força interior. Aquesta força l'alimenten les fites assolides. Ser emprenedor implica superar grans reptes i obstacles, començant pel dia a dia de l'empresa. Gràcies a aquesta lluita he tingut molt bons moments i molt intensos: des de comprar la nostra primera taula de despatx, fins a aconseguir el primer client o quan vam tenir el nostre producte MOCA acabat!

A aquestes alçades, continues sentint-te emprenedora com el primer dia?
Cada dia que veig com la nostra tecnologia transmet entusiasme a tercers em fa sentir més emprenedora, i més orgullosa que mai de ser-ho. I em gratifica molt veure el nostre equip! Cada dia estic preparada per adaptar-me al que vingui. Això no ho he perdut!

A quins mercats vol ser present Innoquant, en els tres propers anys?
Volem ser presents a LATAM i EMEA.

Què vol ser Innoquant, de gran?
Oferirà la millor plataforma analítica Big Data que connecta el món físic amb el món en línia i crearà al seu voltant un ecosistema d'empreses que podran beneficiar-se del valor de MOCA.

I María Fernanda, on la trobarem d'aquí a tres anys?
Millorant el producte, creant nous algoritmes i innovant a un ritme accelerat sempre segons la necessitat que ens marqui el mercat. També, em veig molt involucrada en la creació d'aliances estratègiques per expandir la nostra tecnologia i perquè molta gent la pugui gaudir.

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!