ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Amb Boolino Book Box, els nens tindran molts més èxits a l'escola

Idees d'experts   Sven Huber

BOOLINO és una start-up que forma part del Pla Esprint d'Start-Up Catalonia. BOOLINO és el lloc de referència de la lectura infantil, una eina única que permet descobrir els millors llibres per als fills d'una manera còmoda, intuïtiva i divertida.

Boolino

Avui dia, l’abandonament escolar a l’Estat espanyol és el doble que el de la mitjana de la UE. Boolino és una solució que ataca l’arrel d’aquest problema?
Fomentar la lectura és com el fet de menjar sa: com més fàcil ho posis, més probabilitats hi ha que els nens llegeixin. Boolino és una solució innovadora per a un sector tradicional: recomanacions dels millors llibres i els més adequats per als nostres fills dins un packaging ben modern.

Els socis no aneu sols en aquesta aventura, oi?
Per sort, ja som una colla que remem junts per tirar endavant Boolino. Som un equip multidisciplinari de 14 persones, molt dedicat, que inclou des de professionals de la literatura infantil i animació lectora, fins a un equip de disseny i programació que porta totes les idees al pla web. En paral·lel, hem tingut la sort de poder engrescar inversors que han cregut en la nostra idea i l'han feta seva presentant no només els seus recursos, sinó també les seves idees i aportacions que ens ajuden a créixer cada mes oferint serveis diferencials als usuaris i al sector editorial.

El vostre públic objectiu són els nens. Alguna lliçó apresa dels vostres fills?
Sens dubte, els fills de tots els que treballem a Boolino són el nostre "focus group in-house" amb el qual provem nous productes, serveis i recomanacions de llibres (riu). La lliçó és positiva: un llibre bo i adequat per a l'edat dels nens els agrada i gaudeixen de l'estona de lectura.

"Troba els millors llibres i contes infantils pels teus fills"

Boolino cap al món en breu?
Si tornés a començar, sens dubte, no tornaríem a enfocar-nos només a l'Estat espanyol. Ho faríem amb un enfocament internacional des de l'inici per créixer i aprendre més ràpidament. Ara estem estudiant el mercat britànic i l'alemany: són mercats molt més lectors que el nostre!

Què més no faries, si tornéssiu a començar?
No tenir com a soci principal un perfil de desenvolupament d'IT i un perfil de vendes.

Per què heu triat emprendre i no cobrar un sou fix còmodament en una multinacional?
Perquè et garanteix continuar despert mentalment. Avui dia, res és per sempre ni tampoc còmode, tot té el seu costat bo i el seu costat menys bo. Pensem que emprendre és un repte que ens manté al dia en moltes disciplines.

En una línia, quina és la missió de Boolino?
Formar lectors a tot el món i donar valor afegit als llibres infantils recopilant tots els continguts disponibles a la web.

Heu tingut una bona rebuda per part de les editorials?
De mica en mica, però creiem que aconseguirem convertir-nos en la millor eina de comunicació en línia per a elles.

Com ho feu per recomanar llibres?
Seguim un pla lector adequat a cada franja d'edat (18 mesos -3 anys, 3-6 anys, 6-8 anys). La guia de lectura està adreçada als pares i extreu les àrees principals que poden tractar a casa amb els nens, com per exemple el tema dels hàbits, la gelosia o les pors.

I això és Boolino Book Box, oi?
Boolino Book Box és una eina per a pares, per fomentar la lectura i per donar-los idees per llegir i portar el llibre més enllà. A més, suggerim diferents punts de vista que, com a pares, es poden aportar a la lectura: exercicis divertits de vocabulari, de sintaxi o de comprensió lectora.

He vist que no només us centreu en la lectura, sinó que també proposeu jocs i activitats.
Exacte, sempre relacionats amb l'àrea en qüestió. La idea és fer un joc amb el llibre amb el qual es construeix l'element o la manualitat en 5-10 minuts, però amb què després es pugui jugar molt de temps. Si els nens tornen al joc vol dir que tornen al llibre i, si en un moment fora de la lectura recorden el llibre i en parlen, aconseguim la competència lectora en tota la seva amplitud.

Tornant a la primera pregunta. Així baixarem la taxa d'abandonament escolar?
Si els nens entre 2 i 7 anys fan les activitats i lectures de la Boolino Book Box, jo garanteixo que tindran molts d'èxits a l'escola... i a la vida! (riu).

Ho dius molt convençut.
Ho dubtes, tu?

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!