ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Eventis, l'app per organitzar esdeveniments

Idees d'experts   Jordi Camps

LaMantis Disseny i Internet és una start-up que va participar al Pla Embarca de Start-Up Catalonia a Girona. Aquesta empresa és la responsable del nou portal anomenat EVENTIS, una plataforma dirigida a organitzadors d'esdeveniments, agències de comunicació i a tothom que necessiti crear la web d'un esdeveniment per a ell mateix o per als seus clients.

Start-Up Catalonia és el soci de creixement de les start-ups catalanes. Et proposa l'acompanyament expert en les primeres etapes de vida amb un equip d'experts (emprenedors d'èxit, assessors especialitzats, mentors) i amb la intenció d'afavorir i fer créixer les start-ups seleccionades a través de dos plans: el Pla Embarca i el Pla Esprint.

Jordi Camps

LaMantis Disseny i Internet

Quan us vau adonar que caldria crear un producte com Eventis?
Després de realitzar amb LaMantis diferents projectes web per a festivals i teatres, vam començar a plantejar-nos la necessitat de crear una plataforma especialitzada en la creació de webs per a esdeveniments.

Però es pot fer el mateix amb un altre gestor de continguts, tipus Wordpress.
Eventis és una plataforma que inclou: web, app i tiquets en una única aplicació. És un servei SaaS que evoluciona contínuament, perquè cada setmana oferim actualitzacions per millorar les funcionalitats existents o afegir-ne de noves.

I tot des d’un mòbil també, oi?
Gràcies que hem col·laborat amb Sixtemia (una Start-up gironina especialitzada en el desenvolupament d’apps), ho hem integrat tot en una aplicació mòbil.

És important el partnership, no?
Per anar més ràpid i fer millor les coses, sens dubte! També hem establert una col·laboració amb Koobin (empresa especialitzada en software de gestió i venda en línia d'esdeveniments) per incorporar-hi un sistema de venda d'entrades. Creiem que el valor afegit que ofereix Eventis és que posa a disposició dels organitzadors d'esdeveniments una única plataforma des de la qual poden crear el seu web, disposar d'una app on publicar la seva programació i vendre entrades.

Sona molt bé! A quin target de client us dirigiu?
A festivals, teatres, sales de concerts, institucions, grups de música i fires. Però també pot ser una opció interessant per a agències de comunicació que tinguin clients que gestionin esdeveniments. No cal tenir coneixements tècnics per utilitzar la plataforma. Per tant, si disposes d'uns continguts de qualitat pots crear una web amb Eventis amb resultats 100 % professionals.

"Apostar per l'especialització va esdevenir clau"

És gaire difícil crear una web d'un esdeveniment de nou?
I ara! (riu). Accedeix al web eventis.pro i dóna't d'alta. A partir d'aquí tens dues opcions: la primera és crear tu mateix la web del teu esdeveniment. No et calen coneixements tècnics per fer-ho, perquè des de l'administrador de l'aplicació podràs introduir el logotip, configurar els colors, escollir la tipografia, crear els menús de navegació i les pàgines i introduir la informació del teu esdeveniment fàcilment. Una altra opció que oferim és contractar un servei de Set Up perquè l'equip d'Eventis s'encarregui de fer aquesta configuració inicial. Aquesta darrera opció l'oferim sobretot a institucions que no poden o no volen assumir aquesta tasca o que, senzillament, prefereixen deixar-ho en mans de professionals per obtenir un plus de qualitat.

Aleshores, pot ser que el disseny de la web sigui sempre el mateix, no?
El pots personalitzar tant com vulguis! El disseny, l'estructura i la distribució dels elements són totalment personalitzables. Diferenciar-te només depèn de la teva imaginació!

Amb quins clients ho heu provat?
Estem en plena fase de llançament del producte. Actualment tenim una web publicada: "La plaza del Diamante", però en breu estaran en línia els projectes Plot Series Festival, Festival Curt.doc, i les webs de La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners i de l'àrea de cultura de l'Ajuntament de Roses.

He vist que oferiu tres tipus de prestacions/productesplans. En què es diferencien?
En les prestacions de cadascuna d’elles . El Pla Lite inclou web, app, entrades, hosting, pàgines il·limitades, un potent catàleg d'esdeveniments, calendari i notícies. El Pla Pro amplia aquestes funcionalitats afegint els mòduls d’espais, premsa, cercador, patrocinadors i multiedicions. I, per últim, tenim el pla Premium, que el reservem per a projectes que requereixin funcionalitats molt específiques.

Ha costat molt a l'equip, canviar el model de negoci?
Havíem d’apostar per l'especialització. Gràcies a participar al Pla Embarca vam poder incorporar en Pere Hospital, de Cloudways (tutor de Start-up Catalonia) i vam treballar en el replantejament del projecte.

On veieu Eventis d'aquí a uns tres anys?
Esperem convertir-nos en una plataforma de referència per a la promoció d'esdeveniments en l'àmbit català i a la resta de l'Estat.

Pàgines relacionades