ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les característiques del nou consumidor

Idees d'experts   Guillem Ricarte

Com ha afectat la crisi als valors i a les actituds dels consumidors d'arreu del món? Quines diferències hi ha per països? Guillem Ricarte, director general de Creafutur, presenta els resultats d'aquest estudi que analitza la situació dels consumidors a diversos mercats principals de l'escena mundial.

28/09/2012

Idees Força

Les actituds i els valors del consumidor han evolucionat i continuen fent-ho a gran velocitat. Res no serà com abans.

Podem dividir en 3 mons pel tipus de consumidor i les empreses que hi són presents.

El món groc fa referència a països com el Brasil, Xile o la Xina; on hi ha un consumidor enlluernat. El consum és el marcador de la identitat social, gran rellevància de les marques i materialisme imperant.

El món vermell es refereix a un consumidor frustrat de països com Espanya, els Estats Units o França. Arran de la crisi el consumidor es rebel·la, perd la confiança en les grans empreses i es fa evident que no es pot mantenir aquest ritme de consum.

El món blau, el desitjable, indica el consumidor ciutadà de països com Alemanya o Suècia. El consumidor és un ciutadà amb valors que les empreses han de tenir en compte per oferir els seus productes en un món on el consum és necessari però no bàsic.

Perfil digital

Descarrega't el material