ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Opcions estratègiques de la indústria editorial 2.0 a Catalunya

Idees d'experts   Tomàs Megía

Tomàs Megía i Teia Rodeja, de l'Observatori de Prospectiva Industrial, exposen els reptes i les oportunitats que encaren les empreses del sector editorial davant l'entrada de les noves tecnologies. Els canvis en la cadena de valor del sector i els possibles escenaris estratègics són factors a considerar per les empreses del sector.

Idees Força

Una indústria potent: a Catalunya tenim 595 empreses d’edició de llibres, amb una facturació de 1.588,4M € i amb 5.233 treballadors el 2009.

Transformació del mapa d’agents del sector: hi haurà entrades de nous agents en el sector i caldrà formar nous perfils professionals.

Canvis en la cadena de valor: mentre que la distribució perdrà pes específic, la creació, edició i comercialització guanyaran importància i per tant captaran una proporció més gran del valor final del producte.

Diverses opcions estratègiques: des de no fer res i seguir competint amb un enfocament tradicional, fet que sembla inviable, a enfocar l’empresa totalment cap a un model digital, hi ha diferents possibles escenaris per analitzar i treballar.

Perfil digital