ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Pòdcast Més Europa – Canadà

Idees d'experts   Geneviève Abbott, directora de l’Oficina Exterior a Montreal

Descobreix en aquest pòdcast les claus de les relacions comercials entre el Canadà i la Unió Europea de la mà de la directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Montreal i coneix l’experiència en aquest país de l’empresa Espunya.

01/06/2021

Malgrat la seva relació privilegiada amb els Estats Units, Canadà és un soci comercial de primer ordre per a la Unió Europea. No només per l’existència de molts sectors econòmics, industrials i de serveis, on conflueixen els interessos d’ambdues ribes de l’Atlàntic, sinó també perquè Ottawa i Brussel·les comparteixen una mateixa visió de la governança del comerç global.

En l'actualitat les relacions comercials entre la UE i Canadà es regeixen pel CETA, un acord de lliure comerç de tercera generació en vigor des de 2017. Amb aquest tractat ambdós socis van voler anar més enllà de la simple reducció aranzelària i van avançar en marcs regulatoris comuns en l'àmbit de les certificacions de producte o en objectius de política pública per protegir béns comuns globals com el medi ambient.

Geneviève Abbott, directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Montreal i Ignacio Rodríguez Sáez, vicepresident de vendes d’Espunya per al conjunt del mercat d’Amèrica del Nord, comparteixen el seu coneixement i experiència en aquest capítol del pòdcast.

Més Europa, el pòdcast

Més Europa és una iniciativa d’ESCI-UPF i El Pregoner, en col·laboració amb ACCIÓ. En un escenari internacional incert i en ple canvi, la UE ha fet de la política comercial comuna un instrument clau de la seva acció exterior. Aquest pòdcast posa l'accent als nombrosos acords comercials que la UE ha negociat i tancat amb socis estratègics amb la ferma voluntat de contribuir, precisament, a crear Més Europa.

El pòdcast Més Europa ha estat possible gràcies al suport del programa Jean Monnet de la Comissió Europea.