ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Pòdcast Més Europa – Índia

Idees d'experts   Suprio Bosé, director de l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Bombai

Descobreix en aquest pòdcast les claus de les relacions comercials entre l’Índia i la Unió Europea de la mà del director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Bombai i coneix l’experiència al país asiàtic de l’empresa catalana AV Enginyers.

17/03/2021

L’Índia, amb una població de gairebé 1.400 milions d’habitants, constitueix la democràcia més gran del planeta. A banda, la seva localització privilegiada i el seu potencial de mercat fan de l’antiga joia de la Corona un actor estratègic a l’escala regional i global. Des de fa dècades, la UE i l’Índia mantenen importants relacions econòmiques i comercials i també en l'àmbit de la cooperació tecnològica i científica. Com a conseqüència natural d’això, a febrer de l’any 2021, Brussel·les i Nova Delhi van llençar un Diàleg a Alt Nivell amb l’objectiu de concloure un acord de lliure comerç que es converteixi en un dels pals de paller d’aquest partenariat estratègic per a ambdós blocs.

En aquest capítol revisem aquestes i d’altres qüestions amb en Suprio Bose, Director de l’Oficina Exterior d'ACCIÓ a Bombai i també amb en Joan Cardona, director tècnic AV Enginyers una consultora amb seu a Sant Cugat del Vallès i experiència a l’Índia.

Més Europa, el pòdcast

Més Europa és una iniciativa d’ESCI-UPF i El Pregoner, en col·laboració amb ACCIÓ. En un escenari internacional incert i en ple canvi, la UE ha fet de la política comercial comuna un instrument clau de la seva acció exterior. Aquest pòdcast posa l'accent als nombrosos acords comercials que la UE ha negociat i tancat amb socis estratègics amb la ferma voluntat de contribuir, precisament, a crear Més Europa.

El pòdcast Més Europa ha estat possible gràcies al suport del programa Jean Monnet de la Comissió Europea.