ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Pòdcast Més Europa – Kenya

Idees d'experts   Robert Bach, director de l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Nairobi

Descobreix en aquest pòdcast les claus de les relacions comercials entre Kenya i la Unió Europea de la mà del director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Nairobi i coneix l’experiència en aquest país de l’empresa Bodegas Yzaguirre.

15/04/2021

Des de la declaració seva independència l’any 1963, Kenya ha aconseguit un cop superades unes primeres dècades d’inestabilitat política i econòmica, constituir-se com una república presidencialista amb reconeixement ple del multipartidisme. Alhora, es tracta d’una economia mitjana-baixa, que mitjançant el pla d'acció Vision 2030 aspira a consolidar-se com a una de les economies més potents del continent africà.

Aquests elements l’han convertit en un dels països més influents a la zona. Forma part d’alguns processos d'integració regional a l’Àfrica, com ara la COMESA i, sobretot, l’EAC, amb qui la Unió Europea va signar un Acord de Partenariat econòmic l’any 2016, que encara no ha estat ratificat. També pertany al Tractat de lliure Comerç de l’Àfrica Continental (AfCFTA).

En aquest episodi ens apropem a la realitat de les relacions comercials i econòmiques entre la UE i Kenya acompanyats de Robert Bach, Director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Nairobi, i de Gregori Luengo, Export Manager de Bodegas Yzaguirre, ubicada a El Morell (Tarragonès).

Més Europa, el pòdcast

Més Europa és una iniciativa d’ESCI-UPF i El Pregoner, en col·laboració amb ACCIÓ. En un escenari internacional incert i en ple canvi, la UE ha fet de la política comercial comuna un instrument clau de la seva acció exterior. Aquest pòdcast posa l'accent als nombrosos acords comercials que la UE ha negociat i tancat amb socis estratègics amb la ferma voluntat de contribuir, precisament, a crear Més Europa.

El pòdcast Més Europa ha estat possible gràcies al suport del programa Jean Monnet de la Comissió Europea.