ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Pòdcast Més Europa – Mercosur

Idees d'experts   Josep Maria Buades, director de l’Oficina Exterior a São Paulo, i Horacio Babini, director de l’Oficina de Buenos Aires.

Descobreix en aquest pòdcast les claus de les relacions comercials entre els països del Mercosur i la Unió Europea de la mà dels directors de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ a São Paulo i Buenos Aires. A més, coneixeràs l’experiència a Sud Amèrica de l’empresa Glifing.

20/05/2021

El juliol de 2019 la Unió Europea i Mercosur (el bloc econòmic que aglutina l’Argentina, el Brasil, Uruguai i Paraguai) van anunciar, per sorpresa de molts, l’aprovació d'un acord comercial entre ambdós blocs comercials.

Aquest pacte, que encara no ha estat aprovat, ha generat moltes expectatives econòmiques tant per a grans empreses com també per a pimes d’ambdós costats de l’Atlàntic. Tot i això, també se l'ha criticat durament per part d'alguns sectors productius que consideren que l'acord farà trontollar l'statu quo; i per part de grups ambientalistes que denuncien la manca de compromís en aspectes del canvi climàtic.

En aquest capítol revisem aquests i d'altres temes amb la participació de Josep Maria Buades, director de l’Oficina Exterior d'ACCIÓ a São Paulo, i Horacio Babini, el seu homòleg a l’Oficina de Buenos Aires. A més, també ens acompanya Montserrat García, CEO de Glifing, una spin-off catalana que produeix i comercialitza videojocs per millorar les habilitats de lectura de nens i adults amb dificultats, i que ja és present a l’Argentina, Uruguai i Paraguai.

Més Europa, el pòdcast

Més Europa és una iniciativa d’ESCI-UPF i El Pregoner, en col·laboració amb ACCIÓ. En un escenari internacional incert i en ple canvi, la UE ha fet de la política comercial comuna un instrument clau de la seva acció exterior. Aquest pòdcast posa l'accent als nombrosos acords comercials que la UE ha negociat i tancat amb socis estratègics amb la ferma voluntat de contribuir, precisament, a crear Més Europa.

El pòdcast Més Europa ha estat possible gràcies al suport del programa Jean Monnet de la Comissió Europea.