ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Pòdcast Més Europa – Turquia

Idees d'experts   Emre Pekkan, director de l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Istanbul

Descobreix en aquest pòdcast les claus de les relacions comercials entre Turquia i la Unió Europea de la mà del director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Istanbul i coneix l’experiència en aquest país de l’empresa Pekatherm.

15/04/2021

Durant la darrera dècada Turquia s’ha convertit en un actor regional clau per entendre la realitat política i econòmica del Mediterrani oriental, d’Orient Mitjà i també de l’espai geoestratègic del Mar Negre.

Això ha estat possible gràcies a una multitud de factors que van molt més enllà de la seva posició geogràfica privilegiada i que necessàriament han de tenir en compte la ferma voluntat de Turquia de convertir-se en una potència de rang mitjà (com ho demostra la profunda remodelació de l’aeroport internacional Atatürk, a Istanbul, que l’ha convertit en un indiscutible hub internacional).

Les relacions entre la Unió Europea i Turquia són complexes i darrerament s’han tensat a l’extrem. Paradoxalment, Turquia segueix sent un país candidat a formar part de la Unió Europea, però ni Brussel·les ni Ankara semblen estar disposades a fer cap mena de pas en aquest sentit. Això no ha impedit, no obstant, que ambdós actors s’hagin esmerçat per apropar posicions tant en l’àmbit econòmic com en el comercial.

En l’actualitat, la UE i Turquia formen part d’una unió duanera de vital importància per ambdues ribes de l’estret del Bòsfor. Emre Pekkan, Director de l’Oficina Exterior de Catalunya a Istanbul i Carlos Rodrígues,director comercial de Pekatherm, empresa especialitzada en el sector textil i amb seu a Cerdanyola del Vallès, ajuden en aquest episodi a comprendre millor les relacions comercials existents entre la UE i Turquia.

Més Europa, el pòdcast

Més Europa és una iniciativa d’ESCI-UPF i El Pregoner, en col·laboració amb ACCIÓ. En un escenari internacional incert i en ple canvi, la UE ha fet de la política comercial comuna un instrument clau de la seva acció exterior. Aquest pòdcast posa l'accent als nombrosos acords comercials que la UE ha negociat i tancat amb socis estratègics amb la ferma voluntat de contribuir, precisament, a crear Més Europa.

El pòdcast Més Europa ha estat possible gràcies al suport del programa Jean Monnet de la Comissió Europea.