ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Com crear una empresa i trobar inversió a Silicon Valley (Estats Units)

Idees d'experts   Anselm Bossacoma

Anselm Bossacoma ha viscut 17 anys als Estats Units, a Califòrnia, i ha ajudat desenes d'empreses i emprenedors catalans a fer el salt a Silicon Valley. En aquesta ponència ens explica els principals trucs i passos a portar a terme, i els errors a evitar, per implantar la nostra empresa als Estats Units i trobar finançament entre la comunitat d'inversors del mercat americà.

 
 

18/04/2013

Idees Força

Abans de llançar-se a crear una empresa als Estats Units o incorporar finançament americà al nostre projecte, cal tenir molt clars els motius i beneficis que ens reportarà.

Si volem implantar-nos als Estats Units, ens interessarà crear una subsidiària de la nostra companyia. Serà clau contar amb assessors fiscals, legals i consultors especialistes.

Per viure i treballar als Estats Units cal aconseguir un visat. Hi ha molts diferents tipus de visat que poden donar resposta a les nostres necessitats, i cal preparar-ho amb un mínim de 6 mesos d'antelació.

Si obtenim finançament d'inversors americans, molt probablement caldrà fer un 'flip' (ubicar la matriu de la companyia allà) i a mig termini les persones clau de l'equip hauran de traslladar-se al país.

Fer el salt a Silicon Valley té uns costos financers i vitals enormes que cal avaluar bé prèviament.