ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’inversor respon: Ernest Sánchez i la internacionalització de Nekko Capital

Idees d'experts   Ernest Sánchez, Founding Partner de Nekko Capital

L’inversor respon: Ernest Sánchez i la internacionalització de Nekko Capital

Nekko Capital preveu llançar a meitat del 2018 un fons de 100 milions d’euros amb el qual realitzar entre 15 i 25 inversions durant cinc anys. Un dels seus socis fundadors, Ernest Sánchez, s’ha enfrontat a totes les preguntes d’un grup reduït d’emprenedors al cicle L’inversor respon.

Ernest Sánchez és un dels tres socis fundadors de Nekko Capital, una gestora de capital risc amb tres potes a Europa: Barcelona, Londres i París. “Hem volgut centrar-nos i ser forts a les ciutats on podíem ser diferencials. Som a ciutats on tenim gent sobre el terreny i un dels nostres grans valors és l’oportunitat d’internacionalitzar empreses cap al mercat asiàtic”, ha assegurat.

07/02/2018

En un format acollidor i proper, una trentena d’emprenedors han pogut exposar els seus projectes i fer totes les preguntes possibles a un Sánchez obert a explicar tots els detalls del nou fons de 100 milions d’euros que preparen per a meitat del 2018. “Volem tenir entre un 5 i un 25% de les companyies en les que invertim, amb una aportació que, d’entrada, pot anar entre els 500.000 i els 4 milions d’euros”, ha precisat.

Què us defineix com a fons de capital risc pel que fa a sectors, import i geografia?

Som un fons que invertim des de presèries A fins a sèries B en cinc sectors: fintech, insuretech, mobilitat, proptech i traveltech. Això no vol dir que per alguna oportunitat no fem alguna inversió fora d'aquest àmbit. Tenim seu a Barcelona, Londres i París i com a focus principal volem tenir persones sobre el terreny.

Què et va impulsar personalment a fer-te inversor?

Jo havia estat emprenedor i vaig saltar per casualitat en el món del private equity. D'aquí vaig passar al venture capital. El fet de conèixer les dues cares de la moneda m'ha donat molta més curiositat i solidesa per entendre les dues parts. Però el pas no va ser una decisió conscient, hi ha un moment on va sorgir l'oportunitat. Les coses et comencen a arribar i és quan t'ho planteges. En un moment determinat vam poder vendre tres empreses. Dues van anar molt bé, mentre que una altra va anar molt malament. Però d'aquest fracàs també en vam aprendre! En aquell impàs em vaig trobar amb l'opció de seguir en el món emprenedor o saltar a l'altre cantó, que és on em van oferir entrar.

Per què una startup hauria d'acudir a Nekko Capital?

Perquè crec que som dels pocs fons que hi ha a Barcelona i a tot Espanya amb capacitat d'internacionalització. N'hi ha molt pocs que tinguin capacitat de fer coses a fora, amb personal sobre el terreny.

Quins són els reptes actuals de l'ecosistema de startups a Barcelona i a Catalunya?

El repte és créixer, generar més models de negoci atractius i augmentar el volum d'inversions. Som a una sisena part del que es fa a Anglaterra, encara tenim molt de camí per córrer. Ja estem atraient inversors internacionals, estem veient algunes sèries B i algunes vendes interessants. Però hem de seguir construint, s'ha de crear molt projecte de valor, ser ambiciós i no tenir por a créixer fort.

Quines de les inversions que has fet destacaries? Per què?

Amb el fons corrent no hem fet cap inversió conjunta, hem heretat dos fons anteriors. D’entre les inversions en les que he participat, personalment destacaria Glovo, on hi vaig ser fins a tancar la sèrie B com a inversor i membre del consell. Tant l’emprenedor com l’equip van demostrar saber escalar una companyia i internacionalitzar-la. És un procés que a nivell d’operacions té molta complexitat i han estat molt bons. Els desitjo un gran futur!