ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Mecanitzats Muntada comercialitza la primera màquina d'entrenaments dissenyada per pilots de motociclisme

Casos d'empresa   Mecanitzats Muntada

CKU28 Sport Fitness és un projecte del copilot de ral·lis Kini Muntada, Àlex Crivillé i el mecànic de Moto GP Javier Ullate, que permet entrenar les parts del cos més exercitades pels pilots.

Imatge

El taller Mecanitzats Muntada, de Manlleu (Osona), ha iniciat la comercialització de la primera màquina d’entrenament dissenyada per i per a pilots de motocicleta. Es tracta del projecte CKU28, desenvolupat pel copilot de ral·lis Kini Muntada, l’expilot de motocicletes bicampió del món Àlex Crivillé i el mecànic de Moto GP Javier Ullate. La màquina, que simula una motocicleta de competició, és un aparell estàtic que permet exercitar tots els músculs i moviments específics que un pilot professional ha de treballar en el seu entrenament diari. Compta a més amb suficients regulacions i reglatges per tal que cada pilot l’adapti a la posició de la seva moto de competició. D’aquesta manera, el CKU28 focalitza l’entrenament en cames, braços i coll, tal i com ho faria el pilot durant una carrera, i que resulten impossibles de treballar en conjunt en un entrenament de fitness habitual.

Venut per encàrrec, el CKU28 està dissenyat, produït i muntat íntegrament a Catalunya, als tallers Mecanitzats Muntada. Ja han venut la primera màquina d’entrenament i actualment compten amb 3 unitats més que lloguen a escoles de motociclisme i pilots professionals. Un d’ells és Valentino Rossi, que des de principis de 2015 disposa d’un aparell a Itàlia per al VR46, el seu equip de pilots. Actualment ja tenen projectes oberts a Austràlia, Rússia, Noruega, la Xina, Malàisia, Qatar i l'Índia.