• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Azerbaidjan

Informes país

L’Azerbaidjan manté una relació comercial discreta amb Catalunya, que principalment hi ven peces de vestir, perfumeria i cosmètica i maquinària. Més enllà d’aquests productes, però, les empreses del nostre país hi poden trobar oportunitats relacionades amb la química i el sector tèxtil.
Oportunitats de negoci a Azerbaidjan

L’economia d’Azerbaidjan depèn en gran mesura de l’explotació de recursos naturals com el petroli i el gas. Els principals països proveïdors són Rússia, Turquia i la Xina.

A l’Azerbaidjan, les empreses catalanes hi poden trobar oportunitats en:

  1. Química: Azerbaidjan té recursos de petroli i gas natural enormes, cosa que el fa atractiu per a empreses de diversos sectors. El 2018, diverses fàbriques obriran al nou Sumgait Chemical Industrial Park, i generaran unes inversions per valor de prop de 2.000 milions de dòlars. Azerbaidjan, i Sumgait en particular, ofereixen una sèrie d'avantatges per a les empreses químiques gràcies a la seva ubicació favorable, la proximitat a matèries primeres, les connexions de transport directes (autopistes, ferrocarril i un port marítim proper), la disponibilitat de recursos energètics a baix cost i la connexió a les modernes xarxes d'electricitat i de gas.
  2. Tèxtil: Azerbaidjan té la intenció d'enfortir la seva posició en la manufactura de productes tèxtils. El 2017 va crear una associació de productors i exportadors de tèxtils amb la finalitat de millorar les relacions entre l’Estat i el sector privat i d’accelerar la presa de decisions i actuacions necessàries per al desenvolupament del sector tèxtil al país. Un dels majors problemes amb què es troba Azerbaidjan és la manca de matèries primeres per a la producció de tèxtils, i això fa que el país hagi d’importar més del 70% dels materials d’altres països.