• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Guatemala

Informes país

Les exportacions catalanes a Guatemala han crescut un 12,9% el 2018 fins els 78,4 milions d’euros, la xifra més alta de la sèrie història. Catalunya exporta principalment a Guatemala productes farmacèutics (32,2%), maquinària (11,5%) i plàstics (8,1%).
Oportunitats de negoci a Guatemala

Aquestes són les oportunitats de negoci més destacades per a l'empresa catalana a Guatemala:

Equips, tecnologia i consultoria per al transport urbà (autobús i metro)

La regió (Panamà, Costa Rica i Guatemala) té definits múltiples projectes d'inversió en les seves infraestructures de transport (corredors multimodals, aeroports i transport ferroviari). Hi ha noves infraestructures planificades: la construcció de la línia 3 del metro de Panamà o la línia de tren Panamà-David, la construcció del tren urbà a Guatemala o els projectes ferroviaris de Costa Rica. Generen oportunitats de negoci per als sectors auxiliars de la indústria ferroviària ( supervisió i manteniment, recanvis i subministraments, etc).

Enginyeria, equips i solucions d'eficiència energètica i energia renovable

Els governs de la regió estan impulsant l'establiment de legislacions que fomenten mesures d'estalvi i eficiència energètica, en un context regional d'alts preus de la generació i distribució de l'electricitat. Aquesta política energètica fomenta l'estalvi i l'eficiència energètica en tots el sectors que consumeixen energia. Actualment hi ha demanda de serveis d'enginyeria, béns d'equip o tecnologia per desenvolupar projectes d'aplicació comercial, residencial, hospitalària i industrial.

Maquinària i productes intermedis per al sector tèxtil

La indústria tèxtil guatemalenca i salvadorenca busca proveïdors de matèries primeres, equips i subministraments per al sector tèxtil-confecció. Guatemala i El Salvador, amb exportacions superiors als 1.500 milions d'USD, són proveïdors de confecció per al mercat nord-americà amb una important indústria de maquila de roba.