ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Guatemala

El mercat més nombrós d'Amèrica Central

Oportunitats de negoci a Guatemala i a l'Amèrica del Nord i Central

Química i plàstics

Guatemala

Química i plàstics


Serveis d'auditoria de recursos i propostes compartides de negoci

Múltiples sectors industrials incorporen productes químics i plàstics en els seus processos industrials, cercant valor afegit i qualitat respecte als proveïdors tradicionals.

Desplegar més opcions de Serveis d'auditoria de recursos i propostes compartides de negoci

La industria alimentaria, cosmètica i perfumera o el sector farmacèutic (medicaments), amb infraestructura de producció i manufactura i nivell regional des de Guatemala, requereixen: fórmules/aromes innovadores. La taxa d'absorció tecnològica en el sector manufacturer sembla ser relativament baixa a Guatemala, com ho demostren les baixes taxes de col·laboració empresarial o institucional. Això implica que hi ha un vast marge per millorar l'eficiència productiva i la competitivitat en la indústria manufacturera de Guatemala.

Amagar més opcions de Serveis d'auditoria de recursos i propostes compartides de negoci
Construcció sostenible i infraestructures

Guatemala

Construcció sostenible i infraestructures


Materials, béns d'equip i maquinaria per la construcció residencial

El Sector Constructor a Guatemala manté perspectives de creixement sòlid degut a una demanda no satisfeta d’1,5 milions d’habitatges.

Desplegar més opcions de Materials, béns d'equip i maquinaria per la construcció residencial

Tant la Cámara Guatemalteca de la Construcción (CGC) com l'Instituto de Fomento Hipotecario estimen 16.000 unitats d'habitatge en procés de construcció i l'oferta estarà disponible en els següents 24 a 36 mesos (116 torres residencials verticals). Addicionalment, es preveu l'activació de la construcció d'uns 100 projectes d'habitatge d'interès preferencial, a la zona metropolitana.

Amagar més opcions de Materials, béns d'equip i maquinaria per la construcció residencial
Economia circular

Guatemala

Economia circular


Models de gestió de recursos (aigua, residus), tecnologia i aplicació

Compra de tecnologia i solucions per part de municipalitats i empreses relacionades amb la gestió de residus i de l’aigua.

Desplegar més opcions de Models de gestió de recursos (aigua, residus), tecnologia i aplicació

En la majoria dels municipis no existeix una classificació dels residus i les deixalles. Aproximadament una tercera part de les llars de país utilitzen servei de recollida.

Pel que fa a la composició dels residus i deixalles sòlides, s'estima que el 71% és valoritzable per a reciclatge, compost per un 53% de matèria orgànica, 9% de plàstics (rígid i PET), 6% de paper i cartró, 2% de vidre i 1% de llaunes. El 29% restant podria ser subjecte a valorització energètica. El sector constructor, a través de la Cámara Guatemalteca de la Construcción, fomenta l'organització de convocatòries d'innovació oberta per la cerca de solucions en gestió de l'Aigua i dels Residus.

Amagar més opcions de Models de gestió de recursos (aigua, residus), tecnologia i aplicació
Energia i recursos

Haití

Energia i recursos


Consultoria i tecnologia per a la generació i distribució elèctrica

El govern ha rebut finançament de vàries institucions multilaterals i préstecs internacionals per millorar la xarxa de distribució d'electricitat i realitzar projectes de generació d'energia procedents de fonts alternatives.

Desplegar més opcions de Consultoria i tecnologia per a la generació i distribució elèctrica

Dintre de les inversions i sectors prioritzats pel govern, també hi ha com a objectius principals la generació elèctrica (inclosa la microhidràulica i biomassa) i línies de transport d'alta i de distribució, finançades per un préstec de Taiwan de 150 milions de dòlars. La ANARSE llançarà licitacions per a minixarxes amb fonts renovables i proveïdors d'energia.

Amagar més opcions de Consultoria i tecnologia per a la generació i distribució elèctrica

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Amèrica del Nord i Central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial