ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci al sector de la roba ecològica a Dinamarca

Articles i altres publicacions

Els danesos han anat forjant al llarg dels anys una forta acceptació dels productes marcats amb el símbol d'ØKO, diminutiu d'økologist (ecològic en danès). Ecològic, en el context tèxtil, significa que el producte ha estat fabricat amb cotó orgànic.

A l'hora de valorar-ho es té en compte la quantitat d'aigua, productes químics, pesticides i energia que s'han utilitzat per fabricar el teixit. En definitiva, es tracta que el procés productiu sigui sostenible.

Tèxtil a Dinamarca

Al mateix temps, Dinamarca és un país molt sensible a les tendències de moda i disseny. En els últims anys, el sector de la moda ha anat agafant embranzida i les últimes edicions de la Setmana de la Moda d’aquesta ciutat han posat de manifest l’èxit que està tenint, ja que s’ha convertit en un punt de referència europeu pel que fa al disseny. Generalment, però, la roba ecològica és poc diferenciada en comparació amb certes col·leccions de moda convencionals, feta amb colors neutres i línies molt senzilles i austeres, sense gens de disseny.

En aquest sentit, existeix una oportunitat de negoci clara per a aquelles empreses tèxtils, de confecció i moda que vulguin apostar per una línia de moda de roba ecològica i environmentally friendly que, però, no exclogui el disseny. Es tracta d’un concepte de roba moderna, cosmopolita i, alhora, ecològica.