• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Rússia

Informes país

Rússia és un gran mercat que presenta diferents oportunitats de negoci per a les empreses catalanes en els sectors de l'agricultura, l'economia circular o les smart cities, entre d'altres.

Les exportacions catalanes han augmentat un 12,8% l'any 2018 fins els 611,6 milions d’euros, i representen el 30,2% de les exportacions de l’Estat espanyol a Rússia. Catalunya exporta principalment a Rússia peces de vestir (21,7%), maquinària (13,4%) i materials per a la construcció (8,2%).

Oportunitats de negoci a Rússia

Oportunitats per a empreses catalanes a Moscou

 

Agricultura

La indústria agrícola russa mostra una dinàmica positiva des de 2013. Això no obstant, la dependència de les importacions de productes fitosanitaris i agroquímics arriba gairebé al 100%. Existeixen oportunitats en la selecció i genètica de cultius resistents al fred; els equips de recollida, transport i emmagatzemament de productes agrícoles; la maquinària de transformació de productes agrícoles i els productes químics veterinaris, entre d'altres. 

Economia circular

A Rússia la indústria pesada i extractiva és molt important i en l’actualitat la gestió dels residus que se’n deriva també agafa rellevància. La mancança d’inversió estatal en projectes d’economia circular fa que sigui clau la presència estrangera, sobretot per la necessitat d’innovació tecnològica per generar nous processos que permetin gestionar l’alt volum de residus que genera la indústria, principalment del metall.

Smart cities

La ciutat de Moscou es posiciona com a líder regional de tecnologies smart, i per això està impulsant certes pautes per al desenvolupament urbanístic al país. Determinats productes poden presentar un interès especial, com ara els sensors resistents a la intempèrie i trashing; noves tecnologies associades al transport públic que continguin components fàcilment localitzables (més del 50%); sistemes de seguretat amb gran rendiment de pas, etc. 

Wellness & Beauty

El sector bellesa ha estat un dels sectors menys afectats per la crisi a Rússia: el 2016, es va registrar un increment del 28% en vendes de productes facials. Al subsector de productes de bellesa professionals i equipament cosmètic a Rússia existeix molt d'interès en productes catalans per a l'aplicació de mesoteràpia i biorevitalització. Es recalca la necessitat a Rússia de pílings professionals d'efecte profund i mig-profund i també feelers