ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Els ciutadans i l’economia circular

Presentacions i altres materials

Aquest estudi elaborat per Creafutur amb la participació d’ACCIÓ analitza els comportaments, actituds, percepcions i motivacions dels ciutadans espanyols en relació a la sostenibilitat i a l’adopció de pràctiques d’economia circular.

03/07/2018
Els ciutadans i l’economia circular

El moviment a favor de l'economia circular sorgeix com a resposta al model econòmic i de consum que ha prevalgut i encara preval: el de l’economia lineal. Una necessitat de canvi d’un model propi d’un sistema de recursos il·limitats en un món amb recursos finits. Aquest estudi de Creafutur (document .PDF), que ha comptat amb la col·laboració d’ACCIÓ, analitza el grau de consciència de la ciutadania en aquesta nova tendència i el compara amb Escòcia.

L’estudi identifica quatre perfils de ciutadans en funció del seu comportament i actituds sobre aspectes relacionats amb la sostenibilitat i l’economia circular: els conscienciats, els impredictibles, els tradicionals i els despreocupats.

Precisament aquests últims són majoria a Espanya. Un segment de població que es considera menys conscienciat respecte la cura del medi ambient i menys responsable dels problemes mediambientals. Són els que menys reciclen, reparen o compren productes de segona mà.

Consulta totes les dades a l’estudi Els ciutadans i l’economia circular (document .PDF).

Serveis relacionats

Pàgines relacionades