ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Negociació amb inversors

Presentacions i altres materials

Quines són les conseqüències de l'entrada d'un inversor en una empresa? Aquest material contempla els aspectes previs a la inversió, la negociació amb inversors de diferent naturalesa, el procediment i la convivència amb l'inversor. També s'analitza la relació amb l'inversor un cop aquest ja col·labora amb nosaltres.

01/12/2011
Negociació

Les relacions amb l’inversor queden definides durant les negociacions prèvies i serà molt difícil canviar res a posteriori, per tant, s’han de deixar ben clares les manifestacions (cobertura sobre elements del passat de l’empresa), el pacte de socis (relacions amb l’inversor i el desenvolupament de l’activitat de la companyia) i les garanties.

També és fonamental col·locar les bases per entendre i quantificar les necessitats financeres de cada empresa i com trobar l’inversor adequat per a aquestes necessitats. Quins actors hi han, quin tipus d’inversió i com es gestionen les inversions.

Un altre aspecte fonamental que poden marcar les relacions amb l'inversor passa per tenir present que el pla financer d’una empresa ha d’evolucionar contínuament i adaptar-se als moviments del model de negoci.

Finalment, cal tenir en compte quins aspectes busca l’inversor: mercat amb fort creixement, recuperació ràpida de l’inversió, barreres d’entrada... i com satisfer-lo.