ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Què és la Innovació Oberta

Presentacions i altres materials

L'Innovació Oberta (Open Innovation) és un model de gestió de la innovació on les empreses, en lloc de desenvolupar la seva innovació fonamentalment mitjançant recursos interns, recorren a la cooperació amb altres empreses, institucions i experts per a aprofitar els seus coneixements. La innovació oberta permet a les empreses reduir les seves inversions en desenvolupament així com reduir els terminis de posada del producte o procés al mercat.

24/04/2009
Què és la Innovació Oberta

Què és la Innovació Oberta

El concepte d'Innovació Oberta surt de la idea que les empreses ja no són capaces d'abordar pels seus propis mitjans tot el procés de la innovació. Han de comptar amb recursos externs (propietat intel lectual, idees, productes, persones, institucions) que han d'integrar en la seva pròpia cadena d'innovació.

Amb aquesta filosofia, ja "no n'hi ha prou en innovar, és necessari fer-ho de forma sistemàtica, implicant-hi tota la organització, començant pel compromís de l'alta direcció i tenint en compte que el coneixement, el talent i les idees es troben tant a dins com a fora de l'empresa."

Respecte a la innovació, s'ha de tenir en compte que "ser una empresa petita o no tenir departament de R+D, no haurien de ser impediments a l'hora d'innovar..". A més a més, "de vegades el millor talent es posa només a disposició del dia a dia. Reservar temps per pensar a les agendes de les persones pot ser un punt de partida per començar a innovar".