ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Tendències de consum i distribució en alimentació

Presentacions i altres materials

En aquest material s'analitzen els factors demogràfics, socials, d'estil de vida i econòmics que estan desencadenant canvis en els hàbits de compra i el consum d'aliments. S'imposa una cuina sana, fàcil i ràpida, i la compra propera i econòmica.

24/10/2011

Idees Força

Existeixen una sèrie de factors desencadenants de canvis en el consumidor d’alimentació: demogràfics, d’estil de vida i econòmics.

Entre els factors demogràfics trobem l’envelliment de la població, l’augment de la diversitat cultural o del nombre de llars monoparentals o singles.

Pel que fa a factors d’estil de vida, volem estar més temps a casa, augmenta la preocupació per ser saludables, ens importa més el lleure i les relacions personals, dediquem menys temps a comprar i elaborar els menjars, i prenem consciència de l’obesitat infantil i l’ecologia.

Pel que fa als factors econòmics, tenim menys diners i més incertesa laboral.

Aquests factors expliquen canvis en els consumidors que busquen una alimentació més sana, fàcil i ràpida.

La distribució s’ha vist afectada amb l’augment de consum de marques blanques, el retorn al comerç de proximitat, l’aparició de noves seccions als hipermercats amb categories temàtiques (no de producte), i l’incremement dels formats en línia i low-cost.

Presentacions

View more presentations from L'Anella

Pàgines relacionades