ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Next Generation EU - Ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 30/09/2021  

A qui s'adreça

Empreses

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha obert la primera convocatòria per a repartir entre els ajuntaments 1.000 milions d'euros dels fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. L'objectiu d'aquest primer programa d'ajudes, inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), és accelerar la descarbonització de les ciutats, millorar la qualitat de l'aire i mitigar el soroll mitjançant l'impuls de zones de baixes emissions (ZBE), la transformació sostenible del transport públic col·lectiu i la digitalització de la mobilitat.

Beneficiaris

La convocatòria va dirigida a municipis de més de 50.000 habitants i a les capitals de província, incloent la possibilitat que els municipis d'entre 20.000 i 50.000 habitants que disposin de serveis de transport col·lectiu públic puguin optar a les ajudes destinades a la digitalització d'aquests, la renovació sostenible de la flota i el foment del canvi modal en entorns urbans, prioritzant la mobilitat activa i el transport públic col·lectiu.

Pressupost

Pressupost total: 1.000 milions.

En relació amb els projectes seleccionats, seran finançables fins a un 90% dels costos elegibles, establint-se un import mínim de subvenció a sol·licitar en 200.000 euros per cada actuació.

En el cas de l'adquisició d'autobusos o vehicles de neteja de propulsió cent per cent elèctrica o d'hidrogen, es fixa un import unitari de subvenció segons la categoria d'aquest.

Termini

Del 24/08/2021 al 30/09/2021.

Més informació

Referència legal BOE Núm. 201 del 23-08-2021

Contacte

Telèfon 915 977 000

Formulari de contacte