ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Next Generation EU - Ajuts de suport a Agrupacions Empresarials Innovadores

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 15/05/2023  

A qui s'adreça

Empreses

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) ha aprovat la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència competitiva, d’ajuts a les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Aquests ajuts tenen per objectiu afavorir l’enfortiment de les AEI i s’emmarquen en la inversió 3 del component 13, que fa referència a l’impuls a la PIME.

Beneficiaris

Podran ser beneficiàries dels ajuts les Agrupacions Empresarials Innovadores inscrites al Registre regulat per l'Ordre IET/1444/2014, de 30 de juliol, i membres de les mateixes.

Actuacions subvencionables

Les tipologies de projectes susceptibles de rebre aquests ajuts són:

 • Estudis de viabilitat tècnica (Línia 2): Els estudis que es presentin a aquesta línia estaran enfocats a la definició de projectes destinats a ser presentats a futures convocatòries de la Línia 3 (Projectes de Tecnologies Digitals) o del programa marc d’investigació i innovació de la UE per al període 2021-2027 “Horitzó Europa”. En el marc d’aquesta línia seran subvencionables els costos de personal tècnic, les col·laboracions externes i els costos de viatge i allotjament.
 • Projectes de Tecnologies Digitals (Línia 3): Els projectes que es presentin a aquesta línia hauran d’incorporar coneixements i/o tecnologies que promoguin la transformació digital de les seves empreses en el marc de les següents categories:
  • Activitats d’investigació industrial.
  • Activitats de desenvolupament experimental.
  • Innovació en matèria d’organització.
  • Innovació en matèria de processos.

En el marc d’aquesta última línia seran subvencionables els costos de personal tècnic, les col·laboracions externes i els costos de viatge i allotjament.

Quantia

El pressupost assignat a la present convocatòria d'ajuts ascendeix a 54.000.000 euros.

Termini

El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà el 17 d'abril de 2023 i finalitzarà el 15 de maig de 2023.

Accés al tràmit

Consulta els detalls d'aquesta convocatòria

Bases reguladores (document .PDF)

Ordre de modificació de les bases reguladores (document .PDF)

Vols més informació dels ajuts Next Generation? T'agradaria rebre alertes de properes convocatòries? Descobreix l'Oficina Next Generation EU d'ACCIÓ

Referència legal BOE Núm. 90 del 15-04-2023

Contacte

aei@mincotur.es