ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Next Generation EU – Ajuts a la distribució internacional de pel·lícules cinematogràfiques espanyoles

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 17/11/2022  

A qui s'adreça

Empreses

Finalitat

L’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals ha publicat la convocatòria d’ajuts a la distribució internacional de pel·lícules cinematogràfiques espanyoles amb l’objectiu d’incentivar la circulació, la distribució i la venda internacional de les mateixes. A més a més, es pretén afavorir, entre d'altres, la promoció del cinema espanyol augmentant així les possibilitats de venda internacional.

Despeses subvencionables

Es consideraran subvencionables les despeses inherents a la promoció internacional de la pel·lícula.

Beneficiaris

Podran ser beneficiàries de les subvencions les agències de vendes internacionals independents que hagin signat almenys un contracte amb un distribuïdor estranger per distribuir una pel·lícula espanyola en, almenys, un territori fora d’Espanya i que contemplin l'estrena de la pel·lícula en sales d'exhibició cinematogràfiques i/o plataformes digitals de vídeo sota demanda (plataformes VOD).

L'agència de vendes internacionals ha d'haver adquirit els drets d’explotació de la pel·lícula en qualsevol moment abans de la publicació de la resolució, i les activitats de promoció i distribució internacional han d'estar essencialment compreses entre l'1 de setembre de 2021 i el 31 de desembre del 2022.

Quantia

L'import total d'aquesta convocatòria ascendeix a la quantitat de 3.000.000 d’euros.

La quantia individual de cada ajut no podrà superar el 50% de les despeses subvencionables i l’import màxim de l’ajut serà de 100.000 euros.

Termini

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el dia 26 d’octubre de 2022 i finalitzarà el dia 17 de novembre de 2022.

Bases reguladores (document .PDF)

Consulta els detalls d’aquesta convocatòria

Accés al tràmit

Vols més informació dels ajuts Next Generation? T'agradaria rebre alertes de properes convocatòries? Descobreix l'Oficina Next Generation EU d'ACCIÓ.

Referència legal BOE núm. 256 del 25-10-2022