Entitat DEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA I ALIMENTACIÓ / Subdirecció General d'Empreses, Qualitat Agroalimentàries i Gastronomia
TipusAjut
Estat Fora de termini
Data de finalització 27/11/2024
Empreses
Aquests ajuts s’adrecen a fomentar la gastronomia catalana donant suport a les empreses i entitats del sector de la restauració, que es dediquen a la formació i recerca en aquest sector i a la seva promoció per millorar la identitat alimentària de Catalunya.
Beneficiaris
Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones que desenvolupin les activitats subvencionables de foment i promoció de la gastronomia a Catalunya, que poden ser les alguna de les següents segons a quina línia d’ajut es presentin de les tres que s’inclouen en aquesta convocatòria:
- Línia 4, per a l'organització d'activitats gastronòmiques a fires, mercats i altres esdeveniments similars de l'àmbit agroalimentari, obertes al públic.
- Línia 5, per al foment de la recerca, la innovació, la transferència i la formació en gastronomia.
- Línia 6, a la promoció digital i audiovisual de la gastronomia.
Pressupost
Import màxim de 619.000 euros:
- Per a la línia d'ajut 4, per a l'organització d'activitats gastronòmiques en fires, mercats i altres esdeveniments similars de l'àmbit agroalimentari, així com per les actuacions dirigides a donar continuïtat a fires tradicionals, un import màxim de 205.000,00 euros, distribuïts de la manera següent:
- Sublínia 4.1: exhibicions i tallers de gastronomia tradicional catalana realitzats en viu per cuiners o professionals de la cuina, amb un import de 100.000,00 euros.
- Sublínia 4.2: actuacions per donar continuïtat a fires tradicionals de més de 50 anys d'antiguitat, amb incidència econòmica en el sector agropecuari i en el territori rural, amb un import de 105.000,00 euros.
- Per a la línia d'ajut 5, per al foment de la recerca, innovació, transferència i formació en gastronomia, un import màxim de 205.000,00 euros, distribuïts de la manera següent:
- Sublínia 5.1: estudi i difusió de la gastronomia tradicional catalana, la seva diversitat territorial, la seva evolució i els diferents elements i agents que la componen, amb un import de 50.000,00 euros.
- Sublínia 5.2: investigació i transferència en l'àmbit de la gastronomia tradicional catalana i la seva innovació, amb un import de 50.000,00 euros.
- Sublínia 5.3: organització de congressos d'àmbit nacional i/o internacional, l'eix central dels quals sigui la gastronomia i incloguin en el seu programa sessions i activitats dedicades a la gastronomia tradicional catalana i els productes que la identifiquen, amb un import de 105.000,00 euros.
- Per a la línia d'ajut 6, per a la promoció digital i audiovisual de la gastronomia, un import màxim de 209.000,00 euros.
Termini
El termini de presentació de sol·licituds és de 5 dies des de l’endemà de la publicació de la corresponent convocatòria.
Més informació i accès al tràmit
Referència legal Convocatòria - DOGC núm. 9296 Data 22.11.2024