Què has de saber?
La finalitat d'aquesta línia de subvencions és consolidar l'economia local, fer valer el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional.
Les subvencions es destinaran a projectes que reforcin el desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural de l'Alt Pirineu i Aran, com ara:
- L'organització de fires.
- L'organització d'activitats formatives o lúdiques que incideixin en la promoció del patrimoni cultural i el desenvolupament local. No seran subvencionables aquelles activitats formatives o lúdiques que també prestin, dins del mateix àmbit territorial, operadors privats que tinguin ànim de lucre.
- L'edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic.
Obert el termini per a sol·licitar les subvencions: del 17 de maig al 5 de juny de 2024.
Aquest tràmit només es pot fer per Internet. La documentació que aportis per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
Organisme responsable
Altres organismes relacionats
Als ens locals de l’Alt Pirineu i Aran i a les associacions amb domicili social a l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran.
- Per presentar la sol·licitud: del 17 de maig al 5 de juny de 2024 (ambdós inclosos).
- Per executar l'actuació subvencionada: de l'1 de gener al 21 de novembre de 2024 (ambdós inclosos).
- Per presentar la documentació justificativa: fins al 29 de novembre de 2024 (inclòs).
Documentació que cal aportar en el "Pas 1 Sol·licitar la subvenció":
- Una memòria descriptiva detallada que defineixi clarament els objectius, les activitats que es realitzaran, el lloc de realització i les dates en què es duran a terme.
- Pressupost complet i detallat de l'actuació per a la qual es demana la subvenció, en el qual figurin totes les despeses i els ingressos previstos, la quantia de la subvenció que se sol·licita i el detall de les fonts de finançament.
Ens locals:
- Certificat del/de la secretari/ària o del/de la interventor/a on consti la decisió de l'òrgan competent de l'ens local de sol·licitar la subvenció, així com el compromís d'executar l'actuació per a la qual es demana la subvenció en cas d'obtenir-la, i, en el cas d'aportar fons a l'actuació, declaració responsable assegurant que hi ha crèdit suficient en el pressupost de l'ens local per al pagament de la part de l'actuació no coberta per la subvenció.
La presentació de la documentació per mitjans telemàtics comporta que les persones sol·licitants han de presentar còpies digitalitzades dels:
- Documents originals en suport paper. El formulari de sol·licitud inclou una declaració responsable en què es declara que les còpies digitalitzades coincideixen amb el document original en paper corresponent.
- Documents originals electrònics.
Documentació que cal aportar, si s'és proposat com a beneficiari, en el "Pas 4 Presentar documentació, al·legar, desistir i reformular":
- Documentació acreditativa de la representació amb què actua, en cas que la persona que ha signat la sol·licitud actuï en representació d’una altra.
No és necessari presentar aquesta acreditació en els casos que:- S’hagi presentat anteriorment a qualsevol òrgan de l'Administració de la Generalitat, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació i no hagi experimentat cap modificació. En aquest supòsit, cal indicar clarament la data i l'òrgan o dependència on es va presentar i el procediment a què feia referència.
- Si s’ha inscrit en un registre públic o en el Registre electrònic de representació de l’Administració de la Generalitat. En aquest cas, sempre que la persona sol·licitant ho faci constar en la casella corresponent del formulari de sol·licitud.
- Associacions:
- Sol·licitud de transferència bancària per a pagaments de la Tresoreria de la Generalitat de Catalunya a creditors/ores, convenientment emplenat.
- Declaració responsable que contingui la informació relativa a les retribucions de llurs òrgans de direcció o administració si han estat proposades com a beneficiàries d’una subvenció superior a 10.000 euros.
No cal aportar aquesta documentació en el cas que la persona sol·licitant l’hagi presentada anteriorment a qualsevol òrgan de l’Administració de la Generalitat, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació i no hagi experimentat cap modificació. En aquest supòsit, cal indicar clarament la data i l’òrgan o dependència en què es va presentar i el procediment a què feien referència. Si l’òrgan instructor, per causes alienes a la seva actuació, no pot aconseguir el/s document/s, ha de requerir a l’entitat beneficiària que els aporti en el termini de deu dies hàbils.
- No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
- Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant la Generalitat de Catalunya i l’Administració General de l’Estat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.
- Si la realització de l'actuació objecte de la subvenció utilitza qualsevol element susceptible de generar drets
d'autor, complir la normativa sobre propietat intel·lectual. - Declarar sobre si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa actuació, fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.
- No haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.
- En el cas d'associacions que tinguin activitat econòmica i els ens locals amb una plantilla igual o superior a 25 persones, indicar els mitjans, amb l'acord dels agents socials, per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i intervenir-hi en els centres de treball, i tenir protocols d’abordatge i prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe.
- Les persones sol·licitants han de complir amb el codi ètic següent:
- Adoptar una conducta èticament exemplar, abstenir-se de realitzar, fomentar, proposar o promoure qualsevol mena de pràctica corrupta i posar en coneixement dels òrgans competents qualsevol manifestació d’aquestes pràctiques que, a parer seu, sigui present o pugui afectar el procediment. Particularment, abstenir-se de realitzar qualsevol acció que pugui vulnerar els principis d’igualtat d’oportunitats i de lliure concurrència.
- Amb caràcter general, assumir, en l’exercici de les seves activitats, les obligacions següents:
- Observar els principis, les normes i els cànons ètics propis de les activitats, els oficis i/o les professions corresponents a l’activitat objecte de subvenció.
- No realitzar accions que posin en risc l’interès públic.
- Denunciar les situacions irregulars que es puguin presentar en les convocatòries de subvencions o en els processos derivats d’aquestes convocatòries.
- En particular, assumir les obligacions següents:
- Comunicar immediatament a l’òrgan competent les possibles situacions de conflicte d’interessos.
- No sol·licitar, directament o indirectament, que un càrrec o empleat públic influeixi en l’adjudicació de la subvenció.
- No oferir ni facilitar a càrrecs o empleats públics avantatges personals o materials, ni per a ells mateixos ni per a terceres persones amb la voluntat d’incidir en un procediment d’adjudicació de la subvenció.
- Col·laborar amb l’òrgan competent en les actuacions que aquest realitzi per al seguiment i/o l’avaluació del compliment de les obligacions establertes, particularment facilitant la informació que els sigui sol·licitada per a aquestes finalitats relacionades amb la percepció de fons públics.
- Facilitar informació que la legislació de transparència imposa als adjudicataris en relació amb l’Administració, sens perjudici del compliment de les obligacions de transparència que els pertoquin de forma directa per previsió legal, en els supòsits establerts en l’article 3.4 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
En el cas d’incompliment dels principis ètics i regles de conducta establertes serà d’aplicació el règim sancionador previst en la Llei 19/2014, de 29 de desembre, i les sancions que preveu l’article 84 pel que fa a beneficiaris d’ajuts públics, sens perjudici d’aquelles altres possibles conseqüències previstes a la legislació vigent en matèria de subvencions.
Les associacions també han de:
- Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent.
- Si tenen activitat econòmica i establiments oberts al públic, complir les obligacions que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.
- Si tenen activitat econòmica sense establiments oberts al públic, complir les obligacions que estableix l’article 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.
- Si tenen activitat econòmica i una plantilla igual o superior a 50 treballadors/ores, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors/ores amb discapacitat sobre el total de treballadors/ores de l’empresa, d’acord amb el que preveu l’article 42 del Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o bé complir el que estableix el Reial decret 364/2005, de 8 d’abril, i el Decret 86/2015, de 2 de juny, que regulen el compliment alternatiu amb caràcter excepcional de la quota de reserva en favor de treballadors amb discapacitat, d’acord amb el que estableix l’article 92.5 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.
- Haver adaptat els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi Civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació de l’anterior.
Els ens locals també han de:
- Complir les obligacions que estableixen els articles 9, 10, 11 i 35 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.
- Complir la normativa vigent d’integració de persones discapacitades en matèria de processos de selecció de personal.
Quantia:
La quantitat màxima subvencionable per actuació és de 10.000 euros.
La despesa mínima, realitzada i justificada, de l'activitat subvencionada exigible per poder considerar acomplert l'objecte i la finalitat de la subvenció ha de ser el 60% del pressupost inicial de l'activitat.
Actuacions subvencionables:
- L'organització de fires.
- L'organització d'activitats formatives o lúdiques que incideixin en la promoció del patrimoni cultural i el desenvolupament local. No seran subvencionables aquelles activitats formatives o lúdiques que també prestin, dins del mateix àmbit territorial, operadors privats que tinguin ànim de lucre.
- L'edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic.
Són subvencionables els tributs, quan la persona beneficiària de la subvenció els aboni efectivament. En cap cas es consideren despeses subvencionables els impostos indirectes quan siguin susceptibles de recuperació o compensació ni els impostos personals sobre la renda.
Poden ser subvencionables les despeses indirectes o generals, que són aquelles despeses comunes als diferents serveis o activitats que realitza el beneficiari, com ara nòmines, despeses de lloguer, aigua, llum, telèfon, calefacció, neteja, manteniment i d’altres de característiques similars. El percentatge màxim d’imputació de despeses indirectes o generals no pot superar el 20% del pressupost subvencionable.
La percepció d'aquestes subvencions és compatible amb la percepció de subvencions procedents d'altres fonts, públiques o privades, sempre que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos, no se superi el cost total de l'actuació subvencionada.
En cap cas el cost dels béns o serveis subvencionats no pot superar el seu valor de mercat.
Es considera despesa realitzada la que hagi estat efectivament pagada amb anterioritat a la finalització del període de justificació determinat en la convocatòria corresponent.
Actuacions no subvencionables:
- La redacció de projectes d'obra, la rehabilitació i/o reforma d'edificis i altres elements patrimonials.
- Qualsevol adquisició que sigui considerada com a inversió.
- Els àpats, les begudes i les actuacions musicals si no són l'element principal de l'activitat.
Criteris de valoració de les sol·licituds:
Les sol·licituds admeses a la convocatòria es valoren d'acord amb els criteris següents:
Criteris de valoració per a les activitats d'organització de fires i d’organització d’activitats formatives o lúdiques que incideixin en la promoció del patrimoni cultural i el desenvolupament local (no seran subvencionables aquelles activitats formatives o lúdiques que també prestin, dins del mateix àmbit territorial, operadors privats que tinguin ànim de lucre):
- Incidència de l’activitat en la dinamització socioeconòmica del territori objecte de l’activitat, fins a 6 punts d’acord amb els criteris següents:
- Incidència directa de l’acció en l’activitat econòmica, fins a 2 punts.
- Durada de l’activitat en dies, fins a 2 punts.
- Nombre de visitants que genera l’activitat, fins a 2 punts.
- Incidència de l’activitat en la dinamització cultural del territori objecte de l’activitat, fins a 6 punts d’acord amb els criteris següents:
- Incidència directa de l’acció en la dinamització cultural del territori, fins a 2 punts.
- Incidència en la cultura popular i tradicional del Pirineu, fins a 2 punts.
- Nombre de participants en les activitats que genera, fins a 2 punts.
- Qualitat tècnica de l’activitat a realitzar, fins a 4 punts. Dins d’aquest criteri es valorarà el grau de coherència general de l’actuació tenint en compte, principalment, la definició i formulació d’objectius i continguts, els mecanismes d’avaluació de l’actuació, la precisió en la definició de la tipologia i el nombre de destinataris, el grau de coherència entre el cost de l’actuació i les seves activitats, així com la difusió de l’actuació.
- Àmbit d’influència territorial de l’activitat, fins a 4 punts, d’acord amb els criteris següents:
- Àmbit municipal: 1 punt.
- Àmbit comarcal: 2 punts.
- Àmbit supracomarcal: 3 punts.
- Àmbit internacional: 4 punts.
Criteris de valoració per a les activitats d'edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic:
- Àmbit territorial de la publicació, fins a 7 punts.
- Nombre d’exemplars publicats, fins a 7 punts.
- Edició d’un llibre, 6 punts.
- Edició d’una revista, 3 punts.
Per tal de poder obtenir la subvenció, s’ha d’assolir una puntuació mínima d'11 punts.
En el cas que l’import màxim que estableix la convocatòria sigui insuficient per atendre totes les sol·licituds que assoleixin la puntuació mínima, es realitzarà una reducció proporcional de les subvencions proposades, amb l’aplicació de la fórmula següent:
Pressupost partida pressupostària
____________________________________________ X puntuació beneficiari (*)
∑ (imports sol·licitats X punts obtinguts)
(*) Valor obtingut del producte dels punts obtinguts i de l’import sol·licitat.
Obligacions de les persones beneficiàries:
- Complir la finalitat i les condicions de la subvenció i dur a terme l’actuació subvencionada en el termini que determini la convocatòria.
- Dur a terme les actuacions subvencionades d’acord amb la memòria explicativa de l’actuació presentada.
Qualsevol canvi en l’actuació o en el calendari presentat, s’ha de comunicar a l’òrgan instructor. Aquesta comunicació s’ha de fer mitjançant la presentació d’una proposta, acompanyada d’una memòria justificativa, amb anterioritat a la finalització del termini d’execució. L’òrgan instructor pot acceptar la modificació proposada, dins el termini màxim de deu dies hàbils, si no comporta canvis substancials ni representa un incompliment dels requisits i condicions establerts, si s’ha presentat dins del termini previst i no lesiona drets de tercers. La proposta es considera desestimada si no s’ha notificat la resolució corresponent en el termini abans esmentat.
Els canvis no comunicats o que no hagin estat acceptats de manera expressa poden donar lloc a la revocació total o parcial de la subvenció. -
Justificar davant de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran la documentació que se sol·licita d'acord amb el 'Pas Justificar la subvenció'.
-
Prestar col·laboració i proporcionar en tot moment la informació i la documentació que sigui demanada respecte de la subvenció concedida i sotmetre’s a les actuacions de comprovació i control de l’òrgan instructor, de la Intervenció General de la Generalitat, de la Sindicatura de Comptes i d’altres òrgans competents d’acord amb la normativa aplicable i especialment l’art. 46 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
-
Comunicar a l’òrgan instructor els ajuts, els ingressos o els recursos que financin l’actuació subvencionada, obtinguts o demanats a altres administracions o entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, amb posterioritat a la presentació de la sol·licitud de subvenció. Aquesta comunicació s’haurà de fer tan bon punt es coneguin i, en tot cas, abans de la justificació de l’aplicació dels fons rebuts.
-
Incloure el logotip de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran i l’expressió “amb el suport de (...)” utilitzant el logotip corporatiu del Programa d’identificació visual (PIV), editat a la pàgina web http://www.gencat.cat/piv/, en els elements informatius i de difusió de l’actuació objecte de la subvenció, si es duen a terme amb posterioritat a la concessió de la subvenció.
-
Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguin ser objecte de les actuacions de comprovació i control.
-
Reintegrar els imports percebuts en els supòsits de revocació i reintegrament.
-
Complir el que preveu la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.
-
Adherir-se als principis ètics i regles de conducta establerts a l'apartat de "Requisits".
- Declarar responsablement haver tramès tota la informació que ha de contenir el Registre de subvencions i ajuts de Catalunya, amb relació a les subvencions i ajuts que hagi concedit.
En el cas d'associacions:
- Complir amb els deures d’elaboració dels comptes anuals de l’últim exercici disponible i de transparència d’acord amb el que estableix l’article 322.15 de la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a persones jurídiques.
-
Si s’han fet contractacions per a l’execució de l’actuació objecte de la subvenció i l’import de la despesa subvencionable supera els llindars establerts a la normativa de contractes públics per a la contractació menor, s’han de sol·licitar com a mínim tres ofertes de diferents proveïdors, tret que per les seves característiques especials no hi hagi en el mercat prou nombre d’empreses que les realitzin, o tret que la despesa s’hagi fet amb anterioritat a la concessió de la subvenció.L’elecció entre les ofertes presentades, que s’han d’aportar en la justificació, s’ha de fer d’acord amb els criteris d’eficiència i economia i s’ha de justificar expressament en una memòria l’elecció quan no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa.
-
Si perceben subvencions o ajuts públics de més de 100.000 euros anuals o si almenys el 40% dels seus ingressos anuals provenen de subvencions o ajuts públics, sempre que aquesta quantitat sigui de més de 5.000 euros, cal aplicar les obligacions de transparència que estableix el títol II de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, així com les que estableix la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
-
En el cas d’associacions a les quals s’atorgui una subvenció per un import superior a 10.000 euros, comunicar a l’òrgan concedent, mitjançant una declaració responsable, les retribucions de llurs òrgans de direcció o administració.
Pagament de la subvenció:
El pagament de la subvenció es tramita un cop l’actuació subvencionada ha estat convenientment justificada.
En el supòsit de reducció de la quantia de la subvenció, el pagament d'aquesta es tramita per un import reduït en la mateixa proporció a la desviació pressupostària produïda entre el cost final justificat de l’actuació subvencionada i el cost inicialment pressupostat.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar la subvenció
Presentació de sol·licituds i altres documents associats al procediment de concessió de les subvencions i a la seva justificació
Terminis
Del 17/05/2024 al 05/06/2024Presentació de sol·licituds i altres documents associats al procediment de concessió de les subvencions i a la seva justificació
La presentació de les sol·licituds, la identificació i la signatura electrònica de les persones sol·licitants s’ha de tramitar pels sistemes d’identificació i signatura electrònica admesos per la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya.
En el cas d'ens locals, les sol·licituds acompanyades de la documentació requerida han de ser formalitzades pel/per la representant legal i s'han de presentar a través de l'extranet de les administracions públiques de Catalunya EACAT (es pot accedir fent clic damunt l'enllaç 'Per internet').
En el cas d'associacions, la presentació de les sol·licituds i la documentació requerida i altres tràmits associats al procediment, s'han de realitzar per via telemàtica (trobaràs el formulari de sol·licitud i l'explicació sobre com s'ha de fer, fent clic damunt l'enllaç 'Per internet').
Només es pot presentar una sol·licitud i actuació per ens local o associació.
Aquest tràmit només es pot fer per internet.
L'hauràs de signar amb idCAT Mòbil o un certificat digital de persona física, representant legal o persona vinculada. Si signes el formulari amb certificat de representació o estàs inscrit al Registre electrònic de representació (Representa) no caldrà que presentis la documentació acreditativa de la representació. -
Segon pas
Consulta de l'estat del tràmit
Pots consultar l'estat del tràmit mitjançant l'Àrea privada.
Pots consultar l'estat del tràmit mitjançant l'Àrea privada.
-
Tercer pas
Rebre la proposta de resolució provisional
Com es notifica la resposta?La proposta de resolució provisional de les subvencions es notifica mitjançant la publicació al tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (hi [...]
Com es notifica la resposta?
La proposta de resolució provisional de les subvencions es notifica mitjançant la publicació al tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (hi pots accedir fent clic damunt l'enllaç 'Per internet'), sens perjudici d'utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.Des de l'emissió de l'avís de notificació disposes de deu dies naturals per a la seva acceptació. Si transcorregut aquest termini no has accedit a la notificació, aquesta s'entendrà rebutjada.
Des del moment en què accedeixis al contingut de la notificació s'entendrà que aquesta ha estat efectuada (practicada).
Què conté la proposta de resolució provisional?
La proposta de resolució provisional conté la llista de les persones sol·licitants proposades per ser beneficiàries de les subvencions, convenientment prioritzada en funció de la puntuació obtinguda. -
Quart pas
Presentar documentació, al·legar, desistir i reformular
Presentar documentacióLes persones proposades com a beneficiàries de les subvencions han de presentar la documentació que sigui requerida en la proposta de resolució provisional dins el termini [...]
Presentar documentació
Les persones proposades com a beneficiàries de les subvencions han de presentar la documentació que sigui requerida en la proposta de resolució provisional dins el termini de deu dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de la proposta de resolució provisional. Pots consultar la documentació que se't requerirà a l'apartat 'Documentació', subapartat 'Documentació que cal aportar si s’és proposat com a beneficiari'.D'una altra banda, un cop notificada la proposta provisional de resolució, la persona beneficiària, dins el termini de deu dies hàbils a comptar de l'endemà d'aquesta notificació, podrà:
Al·legar
Les persones proposades com a beneficiàries de la subvenció poden presentar al·legacions, que es tindran en compte en el moment d'emetre resolució definitiva.S'entendrà que la subvenció és acceptada tàcitament en el supòsit que la persona proposada com a beneficiària no presenti cap al·legació dins del termini indicat.
Desistir
Qualsevol persona sol·licitant pot desistir per escrit de la seva sol·licitud de subvenció, abans de la concessió, i l’òrgan instructor l’ha d’acceptar.Comporta el desistiment de la sol·licitud:
- La manca de presentació de qualsevol dels documents que cal presentar amb la sol·licitud o la manca d’esmena dels requisits esmenables, dins el termini de deu dies hàbils i amb el requeriment previ.
- La manca de presentació de la documentació que sigui requerida un cop proposada la persona com a beneficiària.
Reformular
Les persones proposades com a beneficiàries poden presentar la reformulació del projecte i del pressupost per adaptar-lo a la subvenció proposada si l'import d'aquesta és inferior al sol·licitat, mitjançant un document a aquest efecte.La possibilitat de reformulació en qualsevol cas ha de respectar l'objecte, les condicions i la finalitat de la subvenció així com els criteris de valoració establerts en relació amb el projecte, i en cap cas pot comportar una modificació substancial del projecte. Així mateix, s'han de continuar complint els límits de quantia de la subvenció que pugui establir la convocatòria. La subvenció s'atorgarà sobre el pressupost acceptat i la justificació ha de ser respecte d'aquest pressupost.
En el supòsit d'haver presentat una reformulació del projecte i del pressupost, l'atorgament de la subvenció comporta l'acceptació de la reformulació.
Aquest tràmit només es pot fer per internet.
L'hauràs de signar amb idCAT Mòbil o un certificat digital de persona física, representant legal o persona vinculada. Si signes el formulari amb certificat de representació o estàs inscrit al Registre electrònic de representació (Representa) no caldrà que presentis la documentació acreditativa de la representació. -
Cinquè pas
Rebre la resolució definitiva
Quan es rep la resposta de l'Administració? L'Administració disposa d'un termini màxim de sis mesos, a comptar des de la data de publicació de la convocatòria de la subvenció, per resoldre i [...]
Quan es rep la resposta de l'Administració?
L'Administració disposa d'un termini màxim de sis mesos, a comptar des de la data de publicació de la convocatòria de la subvenció, per resoldre i notificar les resolucions. Si transcorre aquest termini i no s'ha dictat i notificat la resolució, les sol·licituds s'entendran desestimades.
Com es notifica la resposta?
La resolució de concessió o denegació de les subvencions es notifica mitjançant la publicació al tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (hi pots accedir fent clic damunt l'enllaç 'Per internet'), sens perjudici d'utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.
Es pot interposar recurs?
Contra la resolució del/de la president/a de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant del/de la director/a general de Polítiques de Muntanya en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de rebre la notificació o de la publicació al tauler electrònic, sense perjudici que se n'hi pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada es podrà interposar en qualsevol moment a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar.
-
Sisè pas
Justificar la subvenció
Per executar l'actuació subvencionada: de l'1 de gener al 21 de novembre de 2024 (ambdós inclosos). Per presentar la documentació justificativa: fins al 29 de novembre de 2024 (inclòs). En el cas [...]
- Per executar l'actuació subvencionada: de l'1 de gener al 21 de novembre de 2024 (ambdós inclosos).
- Per presentar la documentació justificativa: fins al 29 de novembre de 2024 (inclòs).
En el cas dels ens locals s'haurà de tramitar a través de l'extranet de les administracions públiques de Catalunya EACAT (hi pots accedir fent clic damunt l'enllaç 'Per internet').
En el cas d'associacions s'haurà de tramitar per via telemàtica (hi pots accedir fent clic damunt l'enllaç 'Per internet').
La justificació del compliment de l’objecte de la subvenció, el compliment de les condicions i de la seva finalitat s’ha de dur a terme mitjançant la presentació del compte justificatiu que ha de contenir la documentació següent:- Una memòria explicativa del compliment de la finalitat de l’acció, activitat o projecte per al qual s’ha sol·licitat la subvenció, amb indicació de les activitats executades, del lloc de realització, de les dates en què s’han dut a terme, així com dels resultats obtinguts.
- Una memòria econòmica sobre el cost de les activitats fetes, la qual ha d'incloure:
- Una relació classificada de les despeses i nòmines desglossades per conceptes (només pots adjuntar l'Excel normalitzat i un Excel per actuació).
- En el cas que s'hagin fet contractacions per a l'execució de les actuacions objecte de la subvenció, s'han de presentar els pressupostos que, ha d'haver sol·licitat el beneficiari, amb un mínim de tres, i la justificació de l'oferta elegida si no és la proposta econòmica més avantatjosa, tret que la despesa s'hagi fet amb anterioritat a la concessió de la subvenció, o que per les seves característiques especials no hi hagi en el mercat un nombre suficient d'empreses que les realitzin. Quan es produeixi aquesta circumstància, caldrà adjuntar una memòria raonada en relació amb l'oferta triada i/o altra documentació acreditativa de l'exclusivitat signada pel proveïdor o tècnic competent independent.
- Documentació acreditativa dels mitjans emprats per a la publicitat i difusió de l'activitat subvencionada, en els quals s'ha d'haver fet constar que aquestes actuacions han estat subvencionades per l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.
- Una declaració responsable de l'associació beneficiària, que consta en el formulari de justificació, amb el contingut següent:
- Que els justificants de despesa s'han imputat a les diferents fonts de finançament de manera que no se supera l'import unitari de cada justificant.
- Que el total de les fonts de finançament no supera el cost de l'actuació subvencionada i que l'import imputat a la subvenció no supera el percentatge màxim de subvenció que estableix la convocatòria.
- Que es disposa d'un sistema de comptabilitat separada o que els justificants de despesa tenen assignat un codi comptable comú a les transaccions relacionades amb l'actuació subvencionada.
En el cas d’ens locals, s’estableix com a modalitat de justificació de les subvencions el compte justificatiu sense aportació de justificants de despesa juntament amb la declaració responsable de la persona titular de la intervenció o secretaria-intervenció de l’ens local.
- La declaració responsable de la persona titular de la intervenció o secretaria-intervenció de l’ens local, que consta en el model de sol·licitud, ha de tenir el contingut mínim següent:
- Que l'import de la subvenció (identificació de l'actuació subvencionada) ha estat registrat en la comptabilitat.
- Que la relació de despeses que s'adjunta a la declaració responsable correspon a actuacions subvencionables, justificades mitjançant factures o altres documents comptables de valor probatori equivalent, i que han estat efectuades i pagades dins dels terminis establerts en la convocatòria de la subvenció i les bases reguladores.
- Que l'objecte subvencionat ha estat executat d'acord amb les bases reguladores de la subvenció i la normativa aplicable.
- Que el total de les fonts de finançament no supera el cost de l'actuació subvencionada.
- Que la documentació original acreditativa de les despeses realitzades està a disposició de l'òrgan concedent, de la Intervenció General de la Generalitat i de la Sindicatura de Comptes.
- Que s'ha tramès tota la informació que ha de contenir el Registre de subvencions i ajuts de Catalunya, amb relació a les subvencions i ajuts que hagi concedit l'ens local.
Si l'entitat beneficiària acredita la impossibilitat de complir les obligacions per causa justificada que no li sigui directament imputable, podrà sol·licitar l'ampliació del termini, que no podrà excedir la meitat del termini inicial ni superar l'exercici pressupostari al qual s'ha d'imputar el pagament, sempre que no es perjudiquin drets de tercers.