Què has de saber?
Els Premis Laya reconeixen l’especial incidència dels projectes cinematogràfics i audiovisuals en el foment, el coneixement i la reflexió sobre els drets humans, mitjançant la seva selecció, exhibició i emissió.
Termini de presentació de sol·licituds: del 17 d’agost de 2024 fins al 20 de setembre de 2024, ambdós inclosos.
Aquest tràmit només es pot fer per internet. Cal que us identifiqueu quan envieu el formulari amb l’idCATMòbil o un certificat digital de persona física, de representació o de persona vinculada.
Els formularis de sol·licitud s’han de presentar degudament emplenats en el termini i en els termes que s’estableixin a la resolució de convocatòria i obligatòriament de manera telemàtica, per mitjà del formulari de sol·licitud disponible en aquest espai del web Tràmits gencat (https://web.gencat.cat/ca/tramits).
a) Empreses de producció audiovisual independents, incloses les agrupacions d’interès econòmic (AIE), que estiguin inscrites en el Registre d’empreses audiovisuals de Catalunya o en el Registre administratiu d’empreses cinematogràfiques i audiovisuals gestionat per l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) o les d’un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu, i amb establiment operatiu a l’Estat espanyol.
b) Universitats públiques.
c) Centres de producció audiovisual.
d) Entitats sense ànim de lucre.
En el cas de les persones beneficiàries indicades en les lletres b), c) i d), han d’estar domiciliades a Catalunya.
Únicament es tindran en compte les candidatures dels projectes que responguin a la naturalesa dels premis sobre la divulgació, el coneixement i la reflexió sobre els drets humans, d’acord amb la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides i el seu desplegament normatiu.
Només poden participar en els Premis Laya els projectes que en data 1 de setembre de 2024 estiguin en la fase anterior a la postproducció o rought cut, és a dir, en la primera versió després del muntatge preliminar.
S’exclouen d’optar al Premis Laya els projectes que ja hagin estat premiats en edicions anteriors.
Termini de presentació de sol·licituds: des del 17 d'agost de 2024 fins al 20 de setembre de 2024.
Per una interrupció no planificada s'obre el termini del dia 2/10/2024 a les 0:00 fins el 4/10/2024 a les 23:59
Documentació que cal presentar amb la sol·licitud
Juntament amb el formulari de sol·licitud, s’ha de trametre la documentació que es detalla a continuació:
1. Formulari del projecte (model normalitzat). Descripció del projecte segons el model normalitzat indicat en la convocatòria.
2. Document SEPA de pagament si fa més de cinc anys que s’ha aportat.
Documentació que cal presentar amb l'aportació de documents
Documents
No s’han de pagar taxes per a aquest tràmit.
Premis i dotació econòmica de cada categoria
S’atorga un premi per a cada categoria:
• Categoria a) Premi a llargmetratges audiovisuals: 50.000 euros.
A l’efecte d’aquest premi, s’entén per llargmetratges els projectes amb una durada igual o superior a 60 minuts.
• Categoria b) Premi a migmetratges o curtmetratges: 25.000 euros.
Els projectes de durada inferior a 60 minuts s’inclouran en la categoria de migmetratges o curtmetratges.
• Categoria c) Premi a sèries i minisèries: 50.000 euros.
Els premis es poden declarar deserts, si les candidatures valorades no responen a la naturalesa dels premis sobre la divulgació, el coneixement i la reflexió dels drets humans, o no assoleixen un nivell de qualitat suficient.
Tots els treballs premiats reben un certificat acreditatiu del premi que han obtingut, emès per la Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans.
Passos a fer
-
Primer pas
Optar al premi
Terminis
Del 02/10/2024 al 04/10/2024Aquest tràmit s’ha de fer obligatòriament de manera telemàtica.
Per presentar la sol·licitud electrònicament, s’admeten els sistemes de signatura electrònica avançada i segells electrònics avançats que es fonamenten en un registre fiable de la identitat de persones usuàries o es basen en certificats reconeguts o qualificats de signatura electrònica. Concretament s’admeten els que especifica l’apartat 3.2 de l’Ordre VPD/93/2022, de 28 d’abril, per la qual s’aprova el Catàleg de sistemes d’identificació i signatura electrònica.
Cal que signeu el formulari principal amb un certificat digital de persona física, de representació o de persona vinculada.
-
Segon pas
Aportar documentació
Aportació de documentació no requerida: les persones sol·licitants de l’ajut poden presentar la documentació que considerin oportuna al llarg de tot el procediment utilitzant el formulari [...]
Terminis
Del 17/08/2024 al 31/12/2024- Aportació de documentació no requerida: les persones sol·licitants de l’ajut poden presentar la documentació que considerin oportuna al llarg de tot el procediment utilitzant el formulari d’aportació de documentació, on cal fer constar obligatòriament el número d’expedient que es rep per correu electrònic.
- Aportació de documentació requerida: si la sol·licitud no reuneix els requisits establerts o no s’hi adjunten els documents esmentats, l’òrgan instructor ha de requerir la persona interessada perquè, en el termini de deu dies hàbils, n’esmeni els defectes o adjunti els documents corresponents, tot indicant-li que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seva sol·licitud.
Documentació que cal presentar amb l'aportació de documents
-
Tercer pas
Consultar l'estat del tràmit
Podeu consultar l'estat del tràmit:
Podeu consultar l'estat del tràmit:
- A l'Àrea privada (amb l'idCAT Mòbil o/i certificat digital).
- A Canal Empresa (amb idCAT Mòbil o/i certificat digital).
- A l'Estat de les meves gestions (amb l'identificador (ID) del tràmit o el número d'expedient).
- Al telèfon 012 (amb el codi identificador (ID) del tràmit i el DNI/NIF).
-
Quart pas
Rebre la resposta de l'Administració
Quan es rep resposta de l’Administració?
Quan es rep resposta de l’Administració?
Prèviament a la concessió dels premis, la persona titular de la Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans ha de notificar la resolució d’inadmissió o desistiment a les persones interessades mitjançant la publicació en el tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (tauler.gencat.cat), sens perjudici que pugui utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics.
El termini màxim per resoldre i notificar la concessió dels premis és de sis mesos a comptar de l’endemà de la finalització del període de presentació de sol·licituds.
Transcorregut aquest termini, si no s’ha dictat i notificat la resolució expressa, la sol·licitud s’ha d’entendre desestimada per silenci administratiu, d’acord amb el que disposa l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.
Com es rep resposta?
La resolució d’atorgament dels premis es publica en el tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (tauler.gencat.cat) amb anterioritat a l’acte de lliurament dels premis, sens perjudici que es puguin utilitzar, a més, altres mitjans electrònics.
Es pot presentar recurs?
L’acte de resolució d’atorgament no exhaureix la via administrativa. Contra la resolució de concessió dictada per la secretaria a la qual estigui adscrita la Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, les persones interessades poden interposar un recurs d’alçada davant la persona titular del departament on estigui adscrita la Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació de la resolució en el tauler electrònic, d’acord amb el que estableixen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.