L'Economia Circular i les Solucions sostenibles per a l'Agroalimentació a la Mediterrània
El projecte CESAM té com a objectiu contribuir, mitjançant la inversió en les pimes, al nou camí europeu cap a un model d'economia circular i als objectius de l'Agenda 2030 contribuint a ampliar les cadenes de valor agroalimentàries innovadores. En aquest sentit, CESAM donarà suport a la inversió en innovació interregional per ampliar les cadenes de valor en solucions sostenibles a través de l'associació existent entre Catalunya, les Illes Balears i Occitània. Aquestes Regions compten amb una entitat de cooperació anomenada Euroregió Pirineus-Mediterrani (EPM), que és la coordinadora d'aquest projecte.
El projecte CESAM se centrarà en els sectors estratègics comuns identificats per les tres Estratègies regionals d'Especialització Intel·ligent (S3) per mobilitzar el finançament cap a tecnologies innovadores i sostenibles per a l'economia circular. Les tres regions comparteixen la mateixa preocupació per la gestió sostenible de l'aigua i la gestió sostenible dels recursos en el sector agroalimentari.
El projecte s'estructura al voltant de quatre temes estratègics relacionats amb l'economia agroalimentària sostenible i circular:
- Tractament i reciclatge d'aigües industrials / Aprofitament concertat de l'aigua.
- Embalatge: Eco-concepció / lliure de plàstic, nous materials o solucions circulars.
- Optimització de processos i processos circulars: reducció de residus.
- Valorització de coproductes.
El projecte CESAM permetrà a les tres regions, mitjançant l'especialització innovadora, fer de la innovació en totes les seves dimensions una prioritat, i anar més enllà de l'estricta innovació i escala regional amb l'objectiu de posicionar millor l'Euroregió a escala europea i millorar la resposta als reptes globals.
Vols més informació sobre el projecte CESAM?